Τελευταία ενημέρωση: 19:45

Πάνω από 650 γραμμάρια ηρωίνης είχε κρύψει ένας 37χρονος στην πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών.

Οι αρχές αξιοποιώντας πληροφορίες συνέλαβαν τον 37χρονο μόλις έφτασε στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής.

Μετά την προανάκριση, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση στην πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών.

Στην περιοχή εντόπισαν σε 7 σημεία να βρίσκονται κρυμμένες συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, η οποία συνολικά ξεπερνά τα 650 γραμμάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να μην εντοπιστεί η ηρωίνη κατά τη μεταφορά της στην Κρήτη, ο 37χρονος την έκρυβε σε φιάλη οξυγόνου μαζί με καφέ και απορρυπαντικό.

Ο δράστης που έχει συλληφθεί είναι γνώριμος στις αστυνομικές αρχές για τη δράση του στο εμπόριο ουσιών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, χθες (08.11.2014) στο Δήμο Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 43χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, χθες (08.11.2014) το πρωί, πραγματοποίησαν έλεγχο στον 43χρονο, κατά τον οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 1,5 γραμμαρίων.

Από τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, προέκυψε ότι ο 43χρονος, είχε αφιχθεί ακτοπλοϊκώς την (08.11.2014) στο Ηράκλειο, μεταφέροντας ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, την οποία απέκρυψε επιμελώς σε διάσπαρτα υπαίθρια σημεία και χώρους, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 672,1 γραμμαρίων.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας, κατόπιν παραγγελίας (αιτήματος) του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα (09.11.2014) το πρωί, στην οικία του 43χρονου στην περιοχή Κερατέα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα εύχρηστο πιστόλι και ένα γεμιστήρας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook