Σοκ στους κύκλους της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση ότι στέλεχος του ΣΔΟΕ, που ήταν ο προϊστάμενος των τριών ελεγκτών που συνελήφθησαν στα μέσα του Μαϊου για χρηματισμό, διορίστηκε στην Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ως προτεινόμενος μάλιστα από τον υπουργό Οικονομικών κυρίου Γιώργου Παπακωνσταντίνου!
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, πρόκειται για υποδιευθυντή του ΣΔΟΕ, προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Ελέγχων του ΣΔΟΕ, στην οποία ανήκαν και οι «ράμπο» τους οποίους το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στη Δικαιοσύνη, ως \”διεφθαρμένους\”.
Συνελήφθησαν τότε μέσα στα γραφεία του ΣΔΟΕ, ενώ ο ένας είχε επάνω του 9,5 χιλ. ευρώ και ένα γεμάτο όπλο, ενώ στο σπίτι του βρήκαν και κατέσχεσαν το ποσό των 85 χιλ. ευρώ και ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο.
Το αξιοπερίεργο είναι στην υπόθεση πώς ο φυσικός προϊστάμενός τους δεν γνώριζε τον παράνομο πλουτισμό και την παραβατική συμπεριφορά για την οποία κατηγορούνται οι συνεργάτες του, αλλά ο ίδιος προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών για να αναλάβει να διερευνήσει το «πόθεν έσχες» όλων των \”υπόπτων\” κρατικών λειτουργών, ή τις διαδρομές του βρώμικου χρήματος όσων επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών ελέγχονται για φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, όλα τα παραπάνω έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και, πριν καλά-καλά στεγνώσει η μελάνη του διορισμού του στην Επιτροπή, δόθηκε εντολή πριν δυο μέρες να «ξηλωθεί» από τη θέση του στο ΣΔΟΕ ο «εκλεκτός» του υπουργού.
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να προδικάζει και την πρόωρη λήξη της θητείας του στην Επιτροπή Καταπολέμησης «μαύρου χρήματος», στην οποία όμως επί του παρόντος –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- παραμένει, με προοπτική μετακίνησής του σε Εφορία, σε μία εξέλιξη που συνιστά σαφώς υποβάθμιση…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook