Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης είχε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, στα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα των λιμενικών, όπως το κλείσιμο και η υποβάθμιση λιμεναρχείων που οδηγούν σε δυσλειτουργίες, η μεγάλη μείωση μισθών και η καθυστέρηση στην καταβολή των αναδρομικών σε δόσεις, η απουσία αξιόλογων εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα σταθμού επιβατών χρήσιμου και για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της στέγασης του Λιμεναρχείου Χανίων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε, ότι το κτίριο στη Σούδα είναι μικρό και ακατάλληλο, με συνέπεια να χρησιμοποιούνται άλλα τρία, σε Χανιά και Σούδα, αφού τα τμήματα είναι πολλά και οι λιμενικοί ξεπερνούν τους 50. Αποτέλεσμα της διασποράς των γραφείων είναι η ταλαιπωρία του κοινού, οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων και η αύξηση του κόστους λειτουργίας. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, αλλά η καθεμιά παρουσιάζει διαφορετικά προβλήματα και ιδιαιτερότητες.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης σημείωσε την έλλειψη υποδομών που παρατηρείται σε διάφορους τομείς, η οποία επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών, υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του κράτους προς αυτούς και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη. Ο βουλευτής Χανίων τόνισε, πως η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί προγραμματισμό και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook