Η ανείπωτη ευτυχία των Γερμανών που έσμιξαν ξανά εκείνο το βράδυ αποτελεί μία από τις πιο δυνατές εικόνες του 20ού αιώνα, στιγμή ορόσημο στη συλλογική μνήμη που «αναβίωσε» την Κυριακή στο Βερολίνο με εορταστικές εκδηλώσεις, δρώμενα και τελετές μνήμης παρουσία εκατομμυρίων επισκεπτών που «πλημμύρισαν» τη γερμανική πρωτεύουσα.

Κορύφωση των εκδηλώσεων για την 25η επέτειο της πτώσης του «τείχους του αίσχους», η απελευθέρωση 8.000 μπαλονιών στον αέρα σε ένα μοναδικό θέαμα φωτός που αναπαρέστησε συμβολικά την ιστορική πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Τα φωτεινά μπαλόνια σχημάτιζαν από το βράδυ της Παρασκευής τη διαδρομή του Τείχους, μήκους 15 χιλιομέτρων, συμβολίζοντας τα αναμμένα κεριά των Ανατολικογερμανών που ζητούσαν περισσότερη ελευθερία από ένα γηράσκων σταλινικό καθεστώς.

Τα πρώτα μπαλόνια αφέθηκαν πάνω από την Πύλη του Βραδεμβούργου, τα τελευταία θα αφεθούν πάνω από τη γέφυρα Bornholmer Strasse, πρώτο σημείο διέλευσης μεταξύ του Ανατολικού και του Δυτικού Βερολίνου που άνοιξε στις 23:30 το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 1989.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook