Ιδιαίτερες στιγμής συγκίνησης, χαράς, δύναμης και αισιοδοξίας έζησαν το βράδυ της Πέμπτης, όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση Ολοκλήρωσης των μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο.

Μέλη, γονείς, φίλοι, εθελοντές και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ήταν παρόντες στην εκδήλωση για να τιμήσουν τα μέλη που ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό στόχο στην πορεία της απεξάρτησης.

Οι ολοκληρώσεις σηματοδοτούν ένα πρώτο κλείσιμο στη θεραπευτική διαδρομή των ίδιων των απεξαρτημένων ή των συγγενών τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ένα άνοιγμα στην πιο ισότιμη πια κοινωνική ενσωμάτωση και συνεχή εξέλιξη.

Γεμάτοι δύναμη και πίστη, οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν χθες, με αξίες και εφόδια είναι έτοιμοι πλέον ν\’ αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της ζωής τους, τώρα πια με δικές τους δυνάμεις, καθαροί χωρίς ουσίες.

Το μήνυμα που δόθηκε από τους 18 ολοκληρώσαντες, ενήλικους και έφηβους, ήταν ότι χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πίστη για να αντιμετωπίσει κανείς όλα εκείνα που τον οδήγησαν στη χρήση και να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Επίσης, ότι χωρίς τη συμμαχία και τη στήριξη της ομάδας τους και της οικογένειάς τους, ο συγκεκριμένος αγώνας θα ήταν πιο δύσκολος και με αμφίβολη έκβαση. Τέλος, όλοι τόνισαν πως έχει κερδηθεί μια σημαντική μάχη αλλά η πορεία για αυτονόμηση και προσωπική εξέλιξη συνεχίζεται.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook