Για τα νέα δεδομένα με την εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων που εφαρμόζεται από σήμερα Δευτέρα μίλησε στο MEGA, αλλά και για το μέλλον του ΙΚΑ ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Για τη ρύθμιση ανέφερε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου η ρύθμιση θα μπορεί να υποβάλλεται και ηλεκτρονικά, ενώ, αναφερόμενος στην απαίτηση της τρόικα η κυβέρνηση να πάρει πίσω της ρύθμιση, υπογράμμισε πως δεν ισχύει το επιχείρημα της τριμερούς ότι με τις δόσεις θα έχουμε μείωση εσόδων.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, με το σύστημα που ίσχυε έως τώρα, στους 100 οφειλέτες μόλις οι οκτώ είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση. «Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε με τις 100 δόσεις, θα ενταχθούν οι 50», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος και συμπλήρωσε ότι αναμένεται να εισπραχθούν 600 με 700 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι οφειλέτες που θα χάσουν δύο δφόσεις θα βρεθούν εκτός ρύθμισης, συμπλήρωσε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι αναστέλλονται οι κατασχέσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση και πληρώσουν την πρώτη δόση.
Για το θέμα της συγχώνευσης των ταμείων, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι το ΙΚΑ θα γίνει ένα υπερ- ταμείο που θα διαχειρίζεται 2,5 εκατομμύρια συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ, ενώ ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα επικουρικά ταμεία, απάντησε ότι υπάρχουν δύο λύσεις: αφενός η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και αφετέρου, η λύση που προκρίνει ο ίδιος, ήτοι η μετατροπή των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook