Την σύγκληση της επιτροπής αγώνα για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ώστε να ληφθούν αποφάσεις και τρόποι αντίδρασης, ζητάει με επιστολή του προς το Δήμαρχο της πόλης ο Σύλλογος των Εργαζομένων, τονίζοντας πως μέσα στον Νοέμβριο επίκειται νέο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε η αναγκαία στελέχωση του Νοσοκομείου αλλά συνεχίζεται από την ΔΥΠΕ η τακτική των μετακινήσεων του προσωπικού προς το Ηράκλειο.

Παράλληλα αναφέρουν ότι δεν τηρήθηκε η υπόσχεση για την πρόσληψη 7 επικουρικών γιατρών καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προκήρυξη μονάχα 3 θέσεων στο Νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προς τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό:

"Κύριε Δήμαρχε

Ένα μήνα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών του Μεραμπέλλου για τη στήριξη του ΓΝΑΝ, οι εξελίξεις στο θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου έχουν αρνητική πορεία.

Συνεχίζεται από τη ΔΥΠΕ η τακτική των μετακινήσεων προσωπικού από το Νοσοκομείο μας προς το Ηράκλειο, όπως φαίνεται δεν θα τηρηθούν οι υποσχέσεις για την πρόσληψη 7 επικουρικών ιατρών αφού οι υπάρχουσες πληροφορίες μιλούν για προκήρυξη 3 μόνο θέσεων για το Νοσοκομείο μας, ενώ μέσα στο Νοέμβριο επίκειται και νέο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής.

Επειδή λοιπόν χρειάζεται άμεση αντίδραση στα παραπάνω, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, σας ζητούμε να προχωρήσετε σε σύγκληση της επιτροπής αγώνα για το Νοσοκομείο, όπου να γίνει συζήτηση για τις αρνητικές εξελίξεις και να ληφθούν αποφάσεις για τους τρόπους αντίδρασης.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Γ. Μανουσάκης
Η Γραμματέας Π. Κιτοπούλου"