Υλικά
 
• 500 γρ. κοτόπουλο (από στήθος)
• 1 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος
• 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
• 50 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
• 30 ml. ρακί
• 5 γρ. κανέλα σκόνη
• 1 κ. σούπας κύμινο
• ½ κ. σούπας κουρκουμά
• ½ κ. γλυκού πάπρικα
• 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί. Μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
 
Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί καλά το κοτόπουλο προσέχοντας να μην πάρει χρώμα. Σβήνουμε με τη ρακί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τον κουρκουμά και την πάπρικα. 
 
«Μυρίζουμε» όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το γιαούρτι και το μάραθο. Ανακατεύουμε, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και μεταφέρουμε στο φούρνο. 
 
Ψήνουμε στους 170ο C για 15 λεπτά.