Υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή Υφυπουργού Ανταγωνιστικότητας και βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, στα Χανιά, οι διαδικασίες συγκρότησης της «Δημοκρατικής Παράταξης».
Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του ιδρυτικού συνεδρίου που θα συγκληθεί τον Ιανουάριο και όπως είπε στο Flashnews.gr η γραμματέας της Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ και Χρύσα Χαριτάκη «οι προσδοκίες μας ξεπέρασαν κάθε δεδομένο. Όλα τα μέλη που είχαν συμπορευθεί στον πολιτικό χώρο που λέγεται ΠΑΣΟΚ και ο οποίος υπάρχει και σήμερα, αλλά και άλλοι πολίτες που βρέθηκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους, βρισκόμαστε πια δίπλα-δίπλα προσπαθώντας να βρούμε τι είναι αυτό που μας ενώνει και όχι τι είναι αυτό που μας διαιρεί.»
Η κα Χαριτάκη εξέφρασε την αισιοδοξία της λέγοντας πως «στα Χανιά καθίσαμε σε ένα τραπέζι και αρχίσαμε να μιλάμε μια κοινή γλώσσα, αφήνοντας στην άκρη πολλά πράγματα τα οποία στο παρελθόν μπορεί να μας χώριζαν.
Είμαι πολύ αισιόδοξη για το τι θα γίνει στα Χανιά, κάνοντας όλοι ένα βήμα μπρος και κάποιοι ένα βήμα πίσω.»
Όπως επεσήμανε πρόκειται για μια «προσπάθεια-προσκλητήριο σύνθεσης και σύμπραξης των κεντροαριστερών δυνάμεων που ξεκινά από το ΠΑΣΟΚ και εκτείνεται πέρα και πάνω από πρόσωπα και η οποία ζητά να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα μέσα από την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης βάζοντας σε πρώτο πλάνο την πολιτική.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook