Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, την εξειδίκευση και διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα  στα Χανιά και το τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξηγώντας τη γενική του στρατηγική η οποία, "συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με στόχο τη μεγάλη απομείωση του χρέους, έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και εγκατάλειψη των μνημονιακών πολιτικών και τρίτον, ένα σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης το οποίο θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο".

Όπως τόνισε ο κος Σταθάκης την επόμενη περίοδο πρόκειται να γίνουν περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες θα τεθούν υπό κοινωνική διαβούλευση, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το ειδικό Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο συντονιστής της Γραμματείας της Ν.Ε Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν σαφής: "Είμαστε λίγο πριν αναλάβει η κυβέρνηση της αριστεράς με επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ. Φέρνουμε πρόγραμμα για το πως θα διακυβερνήσουμε τη χώρα και η προσπάθεια που γίνεται ανά την Ελλάδα και στα Χανιά βεβαίως, είναι η εξειδίκευση του προγράμματος ανά νομό και ανά περιφέρεια". 

Στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης σε επίπεδο Χανίων, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος της Ν.Ε Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αγοραστάκης.

"Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στις συναντήσεις με τους πολίτες και τους φορείς των Χανίων με αντικείμενο την εξειδίκευση του Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Νομού Χανίων με ορίζοντα το 2020 και με τίτλο "Χανιά αναπτυξιακός χάρτης 2020". 

Η διαβούλευση θα γίνεται σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο με ζητούμενο την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κος Αγοραστάκης.

Τα μέλη της επιτροπής προγράμματος της Ν.Ε Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

Γιώργος Αγοραστάκης, επικεφαλής
Γιώργος Καλλιτεράκης
Αντώνης Παπαδεράκης
Δημήτρης Μπουντρογιάννης
Πέτρος Λυμπεράκης
Μιλτιάδης Κλωνιζάκης
Ανδρέας Παπανδρέου

Την ομάδα πλαισιώνουν ομάδες εργασίας και επιστημονικοί συνεργάτες.

Οι αρχικοί θεματικοί τομείς του προγράμματος είναι:

1. Αγροδιατροφικό σύμπλεγμα
2. Τουρισμός
3. Μεταποίηση & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
4. Διαχείριση και Ανάπτυξη Βασικών Υποδομών
5. Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον
6. Δομές Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Αλλυλεγγύης
7. Τοπική και Αστική Ανάπτυξη

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί το Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2014. Όπως ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημόσιες εκδηλώσεις και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινώνονται στον τύπο.