«Bέρα στο δεξί» πέρασαν δύο λεσβίες στη Ρωσία, αφού κατάφεραν να υπερπηδήσουν το νομικό εμπόδιο, χωρίς να διωχθούν από το νόμο που απαγορεύει το γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Η Ιρίνα και η Αλιόνα είναι το πρώτο λεσβιακό ζευγάρι που παντρεύεται στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν, μία χώρα που διατυμπανίζει ότι στο έδαφός της δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι γκέι. 
Ντυμένες στα λευκά και κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, η Ιρίνα Σουμιλόβα και η Αλιόνα Φούρσοβα έφτασαν την Παρασκευή στο δημαρχείο της Αγίας Πετρούπολης, για να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.
Το γεγονός ότι η μία εξ αυτών δηλώνει τρανσέξουαλ και κατά συνέπεια όχι γυναίκα, άνοιξε το δρόμο για τη γαμήλια τελετή, επισημαίνει το πρακτορείο \”Russia Today\”. 
«Ναι, το γράφει και το διαβατήριό μου. Είμαι άνδρας. Αυτό σημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι διαθέτω το ΧΥ γονιδίωμα, ψυχολογικά είμαι γυναίκα» δήλωσε η Ιρίνα μετά το πέρας της γαμήλιας τελετής. 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία στη Ρωσία, ο γάμος είναι μια εθελοντική σύμβαση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Έτσι, το γεγονός ότι η Ιρίνα δήλωσε τρανσέξουαλ, άνοιξε το δρόμο για την ένωσή τους. Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, η Ιρίνα ακολουθεί ορμονική θεραπεία.
Η γαμήλια τελετή της Ιρίνα και της Αλιόνα έφερε αναμπουμπούλα στην Αγία Πετρούπολη με το μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης, Βιτάλι Μιλόνοφ, να δηλώνει έξαλλος με την απόφαση αυτή, θεωρώντας πως το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί.
\”Οι αρμόδιοι υπάλληλοι κοίταξαν τα διαβατήρια και όχι τα πρόσωπα. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και το είπαν στον αρμόδιο. Πρόκειται για προσβολή των Ρώσων πολιτών και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε στο μέλλον\” τόνισε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook