Το 15% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που κατατέθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου έκανε αποδεκτό ο Υπουργός Παιδείας σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Συνολικά κατατέθηκαν 345 αιτήσεις, 137 για την Αθμια και 208 για τη Βθμια και έκανε αποδεκτές 18 και 34 αντίστοιχα.
Ο Υπουργός Παιδείας αποδεικνύεται συνεπής ως προς τις δηλώσεις του για την αποδοχή των αιτήσεων που αφορούν πολύ σοβαρούς λόγους υγείας αν και η απόφασή του έχει προκαλέσει αντιδράσεις των αιρετών και των εκπαιδευτικών.
Το θέμα το έχει αναδείξει και το newsbeast.gr φιλοξενώντας δηλώσεις των αιρετών σε ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ κ. Παληγιάννη και Κορδή.
Το Υπουργείο προχωρά σε αυτή την απόφαση γιατί δεν διαθέτει πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών ενώ τα κενά των συνταξιοδοτήσεων θα μεγεθύνουν το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών. Πρόκειται για το ένα από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός για τον περιορισμό των κενών. Τα άλλα μέτρα είναι η επιστροφή περίπου 200 αποσπασμένων στα σχολεία, το αίτημα για αξιοποίηση εκπαιδευτικών από άλλο Υπουργείο και τέλος η εθελοντική εργασία η οποία δεν έχει τελεσιδικίσει.
Ο Υπουργός Παιδείας μέσω Twitter εξαπέλυσε επίθεση σε όσους τον «χτυπούν» γράφοντας σε ανάρτησή του:
«Αναζητούμε 1500 αναπληρωτές δίχως να έχουμε θέσεις. Θα τους βρούμε. Όσο και αν μας χτυπούν. Προτιμούν μάλλον τα κενά όλοι αυτοί».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook