Μπορεί το 93 να είναι το αγαπημένο νούμερο του Marc Marquez, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μετά και το σημερινό αγώνα, το 13 θα πάρει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του παγκόσμιου πρωταθλητή!

Ο Marc Marquez έκλεισε τη χρονιά με τον τρόπο ακριβώς που τη ξεκίνησε, με νίκη δηλαδή και στον τελευταίο αγώνα, φτάνοντας τις 13 μέσα σε μια σεζόν που αποτελεί νέο ρεκόρ περισσότερων νικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Λίγες ώρες αφότου ο αδερφός του πανηγύριζε τον τίτλο του πρωταθλητή στη Moto3, οι ρόλοι στο parc ferme άλλαζαν για τους δυο Marquez, με τον Alex να περιμένει τον Marc για να πανηγυρίσουν την κατάρριψη του ρεκόρ του Mick Doohan, που είχε 12 νίκες μέσα σε μια σεζόν το 1997!

Στον αγώνα, ο Andrea Iannone κράτησε το προβάδισμα για 10 γύρους, κάνοντας ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στον 18ο Γύρο της σεζόν, ένα ξεκίνημα όμως που έμελε να είναι πρόσκαιρο.

Οι Rossi και Marquez που τον ακολουθούσαν κατάφεραν να τον περάσουν στο τέλος του 10ου και στην αρχή του 11ου Γύρου, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του Iannone, ο οποίος όμως δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους δυο μπροστά.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη με τον Valentino Rossi, ο οποίος περίπου στα μέσα του αγώνα απείλησε τον Ισπανό! Ήταν η στιγμή που μικρές ψιχάλες βροχής επανήλθαν στην πίστα (είχε ρίξει ψιχάλες και νωρίτερα) και ο ρυθμός των μπροστά έπεσε.

Οι μηχανικοί είχαν ετοιμάσει τις μοτοσυκλέτες με το βρόχινο στήσιμο και δυο αναβάτες πήραν ένα μεγάλο ρίσκο και μπήκαν στα pits για να αλλάξουν! Ο Jorge Lorenzo και ο Andrea Iannone! Έτσι ο πρώτος, που δεν έκανε καλή εκκίνηση σήμερα, πέταξε λευκή πετσέτα στο τέλος όταν και αποσύρθηκε οριστικά, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση.

Ο Dani Pedrosa έκλεισε τη σεζόν μ’ ένα μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση, προσθέτοντας ακόμα ένα βάθρο στη συλλογή του φέτος. Ο Ισπανός άφησε πίσω του τις δυο Ducati να δίνουν τη μανιασμένη μάχη για την 4η θέση!

Αυτήν κατέκτησε – για 68 μόλις χιλιοστά – ο Andrea Dovizioso ο οποίος έκλεισε την καλύτερη χρονιά της Ducati μετά το 2010 και τον Casey Stoner, παίρνοντας την 5η θέση στη βαθμολογία. Αντίστοιχα θετικό αποτέλεσμα πήρε και ο Cal Crutchlow, ο οποίος από αύριο θα βρίσκεται σε μοτοσυκλέτα της Honda, στην ελληνική ομάδα της CWM-LCR Honda!

Ο Pol Espargaro δεν έκανε καλή εκκίνηση, αλλά κατάφερε στο τέλος να κρατήσει πίσω του τον Aleix, τον μεγάλο του αδερφό, και να ολοκληρώσει τον αγώνα στην έκτη θέση! Την ίδια θέση κατάφερε να διατηρήσει και στη βαθμολογία, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Οι όποιες ελπίδες του Bradley Smith να διεκδικήσει την 6η θέση στο Πρωτάθλημα, έσβησαν όταν ο νεαρός Βρετανός έκανε το λάθος στον 18ο γύρο και τερμάτισε στο τέλος στην 14η θέση.

Θέση στη δεκάδα πήρε και ο Stefan Bradl (8ος), όπως και ο Michele Pirro, η ένατη θέση του οποίου ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει τη φετινή σεζόν! Εντυπωσιακός ο Scott Redding έφερε την αδύναμη Honda του στη δέκατη θέση και πολύ μπροστά από την RS του Aoyama!

Η τελευταία θέλει πολλή δουλειά ακόμα σε θέμα ρυθμίσεων, όπως πολλή δουλειά έχουν και οι άνθρωποι στο γκαράζ της Suzuki. Ο κατασκευαστής που επέστρεψε στη δράση μετά το τέλος του 2011, είχε ένα μέτριο Σ/Κ με τρια μηχανικά προβλήματα. Το τελευταίο ήρθε στον αγώνα, με τον De Puniet να είναι ο ένας από τους τρεις οδηγούς που εγκατέλειψαν.

\"\"

motograndprix.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook