Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το δημοτικό σχήμα ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά, για το αεροδρόμιο Γιάννης Δασκαλογιάννης και την ιδιωτικοποίησή του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

\”Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το αεροδρόμιο Χανίων, κλιμάκιο του δημοτικού σχήματος «Ανταρσία στα Χανιά», μαζί με το δημοτικό σύμβουλο Σεραφείμ Ρίζο, πραγματοποίησε περιοδεία στο χώρο του αεροδρομίου Χανίων. Συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους, συναντηθήκαμε με το σωματείο των εργαζομένων και πραγματοποιήσαμε μια σύντομη επίσκεψη γνωριμίας με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου.
Θα πρέπει να γίνει κτήμα όλων ιδιαίτερα των εργαζομένων ότι η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου θα είναι χείριστη εξέλιξη για όλους. Κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Ακόμη και οι εργαζόμενοι που τώρα δουλεύουν κάτω από κυριολεκτικά μεσαιωνικές συνθήκες, θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν και ακόμη χειρότερα.

Το κόστος των όποιων «βελτιωμένων» υπηρεσιών στο χώρο του αεροδρομίου θα κληθούν να το πληρώσουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο χώρο. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ιδιωτικοποιήσεις. Ο μόνος που βγαίνει απόλυτα κερδισμένος είναι ο μελλοντικός ιδιώτης μεγαλοεπενδυτής. Οι εθνικές οδοί αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το κράτος ανέλαβε τα αναγκαία έργα, τις απαλλοτριώσεις και ο ιδιώτης τα κέρδη, πασάροντας και οι δύο τους το λογαριασμό σε εμάς.

Ακόμη χειρότερα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα (εφημερίδα «Το Βήμα» 9/11/14) στις συμβάσεις που ετοιμάζουν για τις ιδιωτικοποιήσεις των επαρχιακών αεροδρομίων οι μελλοντικοί αγοραστές δε θα υποχρεωθούν να προσλάβουν τους υπαλλήλους της ΥΠΑ που εργάζονται σήμερα στα περιφερειακά αεροδρόμια, ωστόσο θα υποσχεθούν ότι θα καταβάλλουν προσπάθεια να τους απασχολήσουν με όρους αγοράς. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ομολογείται αυτό που από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι ιδιωτικοποίηση θα σημάνει απολύσεις και διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Η αντίδρασή μας με πρωτεργάτη το σωματείο πρέπει να είναι άμεση, έστω και αυτή την ώρα. Όχι άλλη αναμονή όχι άλλη ολιγωρία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook