Κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες οι άνδρες των ΚΕΑ του Λιμεναρχείου Σάμου κατάφεραν πριν από λίγη ώρα να περισυλλέξουν τέσσερις ενήλικες και δύο ανήλικα, το ένα εξ αυτών βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στην περιοχή Πράσο της Σάμου.

Οι άνδρες ειδικών αποστολών έκαναν περιπολία και εντόπισαν τους οικονομικούς πρόσφυγες στην δύσβατη περιοχή του ακρωτηρίου Πράσου να προσπαθούν να ανέβουν όσο πιο ψηλά μπορούσαν στην περιοχή.

Έφθασαν κοντά τους, αφού χρειάστηκε να βουτήξουν και στη θάλασσα, και είδαν το νεογέννητο να μην έχει τις αισθήσεις του. Με τεχνητές αναπνοές και δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες κατάφεραν να το επαναφέρουν. Στη συνέχεια με το φουσκωτό σκάφος το μετέφεραν στη μαρίνα Πυθαγορείου Σάμου όπου είχαν ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ για να πάρει το νεογέννητο.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι δύο γυναίκες, το νεογέννητο και άλλο ένα ανήλικο διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Σάμου για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι δύο άνδρες αλλοδαποί οδηγούνται στο λιμεναρχείο για προανάκριση.

 

protothema.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ