Περιήγηση-ξενάγηση στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη , με σημείο εκκίνησης την είσοδο του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου, όπου βρίσκεται η μακέτα της Παλιάς Πόλης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 27) .

Η περιήγηση στο Ιστορικό κέντρο αποτελεί πρωτοβουλία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου και θα ξεκινήσεις στις 6.30  το απόγευμα.

Η ξενάγηση είναι δωρεάν, η διάρκεια της θα είναι περίπου δύο ώρες και θα περιλαμβάνει περιήγηση στην Παλιά Πόλη από τις οδούς Χάνδακος – Αγιοστεφανιτών – Ταγμ. Τζουλάκη -Ίδης- Δικαιοσύνης – Βυζαντίου – Δαιδάλου – Λιοντάρια- 25ης Αυγούστου – Επιμενίδου (Καθολική Εκκλησία).

Σκοπός της δράσης αυτής είναι οι πολίτες του Ηρακλείου να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σε πολλούς άγνωστο Ιστορικό κέντρο της πόλης μας και το Αραβοβυζαντινό Τείχος, να ξεναγηθούν στα επί μέρους μνημεία της Παλιάς Πόλης και να αντλήσουν πολλές πληροφορίες για την ιστορία της πόλης μας και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Η ξενάγηση πραγματοποιείται εθελοντικά από την κυρία Γεωργία Ηλιάκη, αρχιτέκτονα, Προϊσταμένη του Τμήματος Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Κρήτης του Υπουργείου Πολιτισμού, μέλος της Επιτροπής Πολιτιστικών της 1ης Δημοτικής Κοινότητας.

Καλούνται οι πολίτες που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στην Περιήγηση στην Παλιά Πόλη, στα Γραφεία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας,  στα τηλέφωνα:     2810 390108 και  2810 390114

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται και άλλες επισκέψεις τόσο στα Ενετικά Τείχη όσο και στο Ιστορικό Κέντρο του Ηρακλείου

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook