Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν το Σάββατο στις κηδείες δεκάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν την Παρασκευή από τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας στη Χάμα στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να συμμετέχουν στις κηδείες των δεκάδων θυμάτων», δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δύο κάτοικοι της πόλης έκαναν λόγο για 150.000 ανθρώπους, ενώ επεσήμαναν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι απούσες.

Σύμφωνα με τον Αμπντελραχμάν τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν την Παρασκευή τη ζωή τους στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Χάμα, όπου ο πατέρας του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ είχε καταστείλει πριν 29 χρόνια μία ένοπλη εξέγερση των Αδελφών Μουσουλμάνων σκοτώνοντας τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους.

Εξάλλου σύμφωνα με τη συριακή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sawasiah ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες στη Δαμασκό και ακόμη δύο στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλιμπ. Επιπλέον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ραστάν στην κεντρική Συρία, η οποία είναι πολιορκημένη από την προηγούμενη Κυριακή και δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τον συριακό στρατό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook