Την ώρα που οι οθόνες τω κινητών μεγαλώνουν υπάρχει μια άλλη τάση προς τις φορετές συσκευές οι οποίες γίνονται όλο και περισσότερες.

Συνήθως η λειτουργία τους σχετίζεται με το κινητό, μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από μηνύματα, κλήσεις και email, αλλά δίνουν και πληροφορίες για τη υγεία του χρήστη μέσω διάφορων αισθητήρων.

Το Everkey είναι μια ακόμη φορετή συσκευή η οποία θέλει να αντικαταστήσει τους κωδικούς, δεν έχει αισθητήρες όπως τα υπόλοιπα wearables εκτός από έναν αισθητήρα εγγύτητας. Συνδέεται με τις υπόλοιπες συσκευές μέσω Bluetooth και η μπαταρία του μπορεί να αντέξει μέχρι έναν μήνα. Μπήκε στο KickStarter και έχει καταφέρει να μαζέψει 51.000 δολάρια ενώ απομένουν ακόμη 20 μέρες μέχρι να τελειώσει η καμπάνια. Έχει στόχο να βγει στην αγορά τον Μάρτιο του 2015 και όποιος στηρίξει την καμπάνια θα το αποκτήσει έναντι 50 δολαρίων.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώνει websites και Bluetooth συσκευές στέλνοντας ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα μέσω Bluetooth 4.0 αλλά δεν είναι συμβατή με apps. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την απόσταση που χρειάζεται για να ξεκλειδώνει κάθε συσκευή. Ωστόσο, κάποιες πλατφόρμες είναι περιορισμένες, οι iOS συσκευές πρέπει να είναι jailbroken και τα PC να έχουν Windows 8.1 και άνω. Android, Mac OS X και Linux υποστηρίζονται χωρίς περιορισμούς.

Στην περίπτωση που χάσετε το Everkey τότε μπορείτε να το απενεργοποιήσετε όπως γίνεται με τις πιστωτικές κάρτες.

techblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook