Επιστολή με αιχμές για τη διαδικασία με την οποία αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου Χανίων,  έστειλε ο γυναικολόγος - μαιευτήρας Χαράλαμπος Μπατάκης.

Ακολουθεί η επιστολή του:

Το νόμιμο είναι και ηθικό;

"Με αφορμή τις εκλογές του ΙΣΧ στις 12/10/2014 και την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που με την συμμετοχή τους και την ψήφο του ς έδωσαν στο «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΙΑΤΡΩΝ» την πρώτη θέση και σ’ εμένα προσωπικά την πλειοψηφία των ψήφων τους.

Για την συγκρότηση του νέου προεδρείου που θα εκπροσωπήσει τον ιατρικό κόσμο των ΧΑΝΙΩΝ, οι εκλεγμένοι με το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» στην πλειοψηφία τους (έξι στους 7) συμφώνησαν και αποφάσισαν να εκφράσουν την βούληση των συναδέλφων μας με την σειρά που μας ψήφισαν.

Όταν όμως ξεκίνησε η διαδικασία της συγκρότησης του νέου προεδρείου αντί η απόφαση αυτή να είναι η αντιπροσωπευτική της πλειοψηφίας της απόφασης μας, πράγμα, που είναι και το ΗΘΙΚΟ, τρία από τα μέλη του «Ενιαίου Ψηφοδελτίου» παραβίασαν την εκφρασμένη βούληση των συναδέλφων τους και συνέπραξαν στην εκλογή για πρόεδρο του Ι.Σ.Χανίων του εκλεγμένου στην 4η θέση σε αριθμό ψήφων από το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο». ΝΟΜΙΜΟ.

Πόσο όμως το «νόμιμο» αυτό γεγονός μπορεί να θεωρηθεί και ηθικό; Πόσο το «νόμιμο» αυτό γεγονός μπορεί να είναι ικανό να συσπείρωσει τους γιατρούς γύρω από τον σύλλογο τους για να μπορέσουν να επιλύσουν τα προβλήματα τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ; Πόσο το «νόμιμο» αυτό γεγονός μπορεί να αποτελέσει την βάση αποφάσεων που θα σχετίζονται με την ηθική η οποία την περίοδο αυτή θα πρέπει να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα συσπείρωσης των γιατρών;

Μήπως το «ΝΟΜΙΜΟ» αυτό γεγονός δράσει αποτρεπτικά σε νέους συναδέλφους για να ασχοληθούν στο μέλλον με τα κοινά και τον Ιατρικό Σύλλογο από την στιγμή που βλέπουν ότι η γνώμη της πλειοψηφίας δεν γίνεται αποδεκτή και καταστρατητειγήται;

Πόσο πιθανόν είναι το «ΝΟΜΙΜΟ» αυτό γεγονός να σταθεί η αιτία της καταβαράθρωσης της αντίληψης πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Ιατρών» με σκοπό να παρακάμψει τον κομματισμό στο συνδικαλισμό.; Μήπως ήταν και αυτός ο σκοπός όσων ενθάρρυναν τη κίνηση αυτή των συναδέλφων να διαφοροποιηθούν από την κοινή απόφαση που πάρθηκε;

Η ευθύνη που ανέλαβαν με την πράξη τους αυτή οι συνάδελφοι, με όποιο τρόπο και αν οργανώθηκε αυτή, είναι βαριά. Εύχομαι να βρούν την δύναμη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες ειδικά των καιρών αυτών.

Από την πλευρά μου σεβόμενος την βούληση των συναδέλφων που με τίμησαν με την ψήφο τους και νιώθοντας ευθύνη απέναντι τους για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μου έδειξαν τους δηλώνω ότι θα είμαι παρών στο νέο Δ.Σ. σαν απλό μέλος, αλλά και σαν εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) για να μπορώ να υπερασπίζομαι τον αγώνα τον γιατρών για ένα καλύτερο, επαγγελματικό, επιστημονικό και κοινωνικό μέλλον βασισμένο πάνω σε αρχές και αξίες.

Χαράλαμπος Μπατάκης
Μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΧ"