Τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου που ταυτόχρονα έχουν και πολύ χαμηλό κόστος για την ενοικίαση ξενοδοχείων, ψήφισαν οι επισκέπτες της μηχανής αναζήτησης trivago.

Πρόκειται για πόλεις μοναδικές σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική τους, τις ομορφιές τους και την γενικότερη εικόνα αλλά που έχουν κρατήσει ακόμη χαμηλά τις τιμές.

Ο κατάλογος με τις 100 τέτοιες πόλεις που αξίζει κανείς να επισκεφτεί περιλαμβάνει και 3 ελληνικές και συγκεκριμένα τα Χανιά, το Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη πόλη στη λίστα των 100 best value πόλεων για το 2015 είναι το Μόσταρ στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με δημοτικότητα 97,3%.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας (με ποσοστό 97,18%), η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του κράτους. Η πόλη ιδρύθηκε το 1694 και αποτέλεσε κέντρο του πολιτισμού κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα, κερδίζοντας την προσωνυμία «Αθήνα της Σερβίας» εκείνη την περίοδο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η μακρινή πόλη της Κίνας Λιγιάνγκ, με ποσοστό δημοτικότητας 96,99%.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού 2019, το Πλόβντιβ (ή αλλιώς Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, με ποσοστό δημοτικότητας 96,96%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook