Μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία ξεκινά και είστε έτοιμοι να απαθανατίσετε κάθε στιγμή! Η μόδα των selfies, που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας «επιβάλλει» να φωτογραφίσετε τα πιο εντυπωσιακά σημεία του ταξιδιού σας, αποδεικνύοντας ότι ήσασταν κι εσείς εκεί.

Για να αποφύγετε πρόστιμα και παρατηρήσεις, σας παρουσιάζουμε πέντε σημεία, στα οποία απαγορεύονται οι φωτογραφίες.

Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ

\"\"

Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ έχει μια αμφιλεγόμενη σχέση με τα social media και τη φωτογραφία. Το ινστιτούτο απαγόρευε τη λήψη φωτογραφιών στο μουσείο, απόφαση που καταργήθηκε τον Μάιο του 2013 και επανήλθε τον Μάρτιο του 2014. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου, οι φωτογραφίες δημιουργούσαν ένταση μεταξύ των επισκεπτών, αφού κάποιοι επιθυμούσαν να φωτογραφήσουν, ενώ οι υπόλοιποι να απολαύσουν τα έργα ζωγραφικής.

Ταυροδρομίες, Παμπλόνα

\"\"

Το τρέξιμο σε συνδυασμό με μια selfie δεν ακούγεται και πολύ ασφαλές εγχείρημα, ειδικά αν προσπαθείς να αποφύγεις έναν ταύρο. Οι αρχές στην Παμπλόνα, που φιλοξενεί το ετήσιο τρέξιμο των ταύρων, επέβαλε, έναν νόμο που απαγορεύει τις selfies κανόνα, με την απειλή επιβολής προστίμων στους παραβάτες. Αυτό το καλοκαίρι, ένας Βρετανός χρειάστηκε να καταβάλλει € 3,000 για τη λήψη μιας δικής του φωτογραφίας, την ώρα που συμμετείχε στον αγώνα.

Πολιτεία της Νέας Υόρκης

\"\"

Η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη πολιτεία στην Αμερική που απαγόρευσε σε πολίτες και επισκέπτες της να έρχονται σε άμεση επαφή ή να βγάζουν φωτογραφίες με λιοντάρια, τίγρεις και λεοπαρδάλεις σε πάρκα και ζωολογικούς κήπους. Αν και ο πολιτικός, ο οποίος πρότεινε το νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν το μόνο του κριτήριο, η αυξανόμενη τάση των selfies με τίγρεις, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Σήμερα οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 500 έως1.000 δολάρια.

Μέκκα, Σαουδική Αραβία

\"\"

Το Χατζ, το ταξίδι στην ιερή πόλη της Μέκκας, είναι μια από τις πιο σημαντικές απαιτήσεις στο Ισλάμ. Η ανάπτυξη όμως της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις, αφού οι νεότεροι μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν τα social media για να καταγράψουν και να μοιραστούν το προσκύνημα τους. Αρκετοί διακεκριμένοι κληρικοί και λόγιοι, έχουν ζητήσει από τους πιστούς να μην βγάζουν και δημοσιεύουν selfies, ιδιαίτερα όταν επισκέπτονται ιερούς τόπους, καθώς, όπως ισχυρίζονται τέτοιες φωτογραφίες είναι ενάντια στην ισλαμική σεμνότητα.

Καπέλα Σιξτίνα, Βατικανό

\"\"

Η Καπέλα Σιξτίνα έχει απαγορεύσει τις φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων εικόνων της διάσημης οροφής του Michelangelo. Ο κανόνας αυτός δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον συνωστισμός των επισκεπτών και στην προσπάθεια να κινηθούν πιο γρήγορα. Η απαγόρευση χρονολογείται από το1980, όταν το Βατικανό πήρε 3 εκατομμύρια δολάρια για μια απαραίτητη ανακαίνιση, από το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon της Ιαπωνίας, με αντάλλαγμα τα αποκλειστικά δικαιώματα φωτογραφίας και βίντεο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook