Πρόκειται για μια από τις πιο άγριες πράξεις βανδαλισμού, γράφει ο ανταποκριτής της Independent, για το βομβαρδισμό εκκλησίας στην πόλη Ντιερ Αλ-Ζορ, η οποία ήταν την αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Αρμενίων

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ισλαμιστές στη συνέχεια πέταξαν στους δρόμους τα κόκαλα μερικών εκ των θυμάτων που σφαγιάστηκαν το 1915 από τους Τούρκους, και τα οποία φυλάσσονταν μέσα στο μνημείο.

Μάλιστα, έκαψαν έγγραφα, καταστρέφοντας το αρχείο του ναού, που χρονολογείται από το 1841 και αφορούσε στη σφαγή των 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων που πέθαναν κατά τη Γενοκτονία, πριν από 99 χρόνια.

Όπως αναφέρει, ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ, αυτή η πράξη ιεροσυλίας θα προκαλέσει βαθύ πόνο στην αρμενική κοινότητα της Συρίας και όχι μόνο.

Η οργάνωση Μέτωπο Αλ-Νόσρα φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση, ενώ πολλοί Αρμένιοι πιστεύουν ότι και η Άγκυρα έχει βάλει το χέρι της, καθώς υπάρχουν αναφορές πως οι μαχητές της οργάνωσης λαμβάνουν βοήθεια σε όπλα και πυρομαχικά από την Τουρκία.

Έτσι, η καταστροφή του μνημείου εντάσσεται κατά την χριστιανικής κοινότητα στο πλαίσιο της τουρκικής προπαγάνδας να εξαλείψει κάθε ίχνος που να επιβειβαιώνει την ύπαρξη Γενοκτονίας των Αρμενιών.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πώς υπήρξαν απειλές από τους φανατικούς ισλαμιστές προς τον αρχιερέα της εκκλησίας, ο οποίος αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει ως τη νόμιμη Αρχή και εξουσία της Συρίας…

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook