Στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών φέτος εμπλουτίζονται οι δράσεις που φιλοξενούνται στο χώρο του και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”προσδοκάμε να εκφράσουμε την ανάγκη για συλλογική δράση και οργάνωση δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και ελεύθερης προσφοράς που δεν βασίζεται στους κανόνες της αγοράς.

Έτσι παραχωρούμε το χώρο σε διάφορες συλλογικότητες και ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, νιώθοντας πως με αυτόν το τρόπο αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση και φτωχοποιήση της ζωής μας, ειδικά στο τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Αναλυτικότερα, τα μαθήματα που διεξάγονται στο «Στέκι» είναι τα εξής:
• Μαθήματα γλωσσών (ελληνικών, τούρκικων, αραβικών, αγγλικών, ισπανικών, ρώσικων)
• Μαθήματα μουσικής (στο πλαίσιο του μουσικού συνόλου «yar aman» διδάσκονται μακάμ, ρυθμοί και παραδοσιακοί σκοποί)
• Μαθήματα ριζίτικου
• Μαθήματα κρουστών
• Μαθήματα παραδοσιακών χορών
Επιπλέον στο χώρο του στεκιού διοργανώνονται κάθε Τρίτη προβολές από την «Ομάδα Αυτοβοήθειας», διανομή ρούχων και Κυριακάτικο Συσσίτιο από την «Ομάδα Αστέγων του Στεκιού». Στο «Στέκι» επίσης βρίσκονται κάθε 15 μέρες(Παρασκευή) η ομάδα από «Το Καραβάνι»
Τέλος το μοναδικό όργανο που παίρνει τις αποφάσεις για τη λειτουργία του «Στεκιού» είναι η ανοιχτή συνέλευση που διεξάγεται κάθε Δευτέρα. Οι ανάγκες κυρίως για τις υλικοτεχνικές υποδομές καλύπτονται μέσω κάθε ανιδιοτελούς πρωτοβουλίας για δωρεά και μέσω ανοιχτών δημόσιων εκδηλώσεων που αποφασίζει η συνέλευση.\”
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook