Μετά από πρόσκληση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας \’\’Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές\’\’ το \’Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών\’\’ (ΙΜΜ) ενημερώνει αύριο Τετάρτη 12 Νοεμβρίου μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. 
 Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΙΜΜ θα συζητήσει με βουλευτές στη Βουλή, για το Συνέδριο – Συνάντηση Εργασίας (Work-Shop), με τίτλο «Ελλάδα : Σε Αναζήτηση Εθνικού σχεδίου Διεξόδου από την Κρίση και Βιώσιμης Ανάπτυξης», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, τον ερχόμενο μήνα.
Ως γνωστό το ΙΜΜ διοργάνωσε, μαζί με το Γερμανικό ίδρυμα Friedrich Ebert, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα τον περασμένο Απριλίου με τίτλο \’\’Από την κρίση στην ανάπτυξη : σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Νότο\’\’ , μεταξύ των άλλων είχαμε δεσμευτεί τότε για την συνέχιση του διαλόγου με στόχο την συγκρότηση μιας Εθνικής Στρατηγικής διεξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Στο Συνέδριο είχαν συμμετάσχει και τα επιστημονικά Ινστιτούτα όλων των κομμάτων.
Με βάση την δέσμευσή μας αυτή , διοργανώνουμε το προαναφερθέν Work-Shop στις 9/12/2014, με σκοπό την περαιτέρω επεξεργασία σκέψεων, προτάσεων και εναλλακτικών λύσεων, στο πλαίσιο και με βάση τα συμπεράσματα του προαναφερθέντος διεθνούς συνεδρίου.
Η ασφαλής διέξοδος από την λιτότητα, η πολιτική σταθερότητα, η θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών, η δημιουργική εξισορρόπηση κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων και η ανάπτυξη είναι η εξασφάλιση για ένα καλλίτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας .
Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου στα δημόσια οικονομικά και έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα δείγματα βελτίωσης της οικονομίας μας. Το βαρύτατο όμως τίμημα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται πέρα από κάθε όριο, η ανεργία, η ανέχεια και η φτώχεια απειλούν την κοινωνική συνοχή και οδηγούν σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού. Η διευθέτηση όμως του Δημόσιου Χρέους, είναι σήμερα όρος επιβίωσης για την Ελλάδα.
Το ζητούμενο σήμερα είναι η σταθεροποίηση και η εξασφάλιση των θετικών επιτευγμάτων στα Δημόσια Οικονομικά, αλλά και η επίτευξη γρήγορων ρυθμών ανάπτυξης, αύξησης του ΑΕΠ, η σωστή κοινωνικά και αναπτυξιακά κατανομή του και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για να αντιμετωπισθεί η εφιαλτική ανεργία.

Σκοπός η Συναίνεση 

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης αυτής – που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια- είναι η διατύπωση συγκεκριμένων συναινετικών προτάσεων και εναλλακτικών λύσεων για την έξοδο από την κρίση και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας. 
Η εξεύρεση κοινού τόπου πολιτικής συνεννόησης, η συναίνεση, η σύγκλιση και η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για ένα νέο λειτουργικό, επίκαιρο, παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα, με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας, την ανάπτυξη και την απασχόληση, αποτελεί όρο επιβίωσης για την πατρίδα μας. Στο ζήτημα αυτό υπάρχουν βέβαια διάφορες απόψεις και προσεγγίσεις, η δημιουργική σύνθεση των οποίων είναι απαραίτητη για την συγκρότηση μιας εθνικής στρατηγικής διεξόδου από την κρίση. 
Βασικός όρος για την έξοδο από την κρίση είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την ατελή Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική και το συνολικό ευρωπαϊκό σχεδιασμό, ιδίως στον τομέα της δημοσιονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης της Ε.Ε. Η ευρωπαϊκή απάντηση στην ύφεση με απασχόληση και ανάπτυξη και η σύγκλιση των οικονομιών Βορρά – Νότου, παραμένει ακόμη το ζητούμενο. 
Το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών\’\’ εκπροσωπούν οι κκ Στέργιος Μπαμπανάσης και Σήφης Βαλυράκης
Η συνάντηση θα γίνει στις 11.30, στην Αίθουσα 161 του Κοινοβουλίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook