Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων « Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρος Πολέντας, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της Πταισματοδίκου Χανίων για να εξετασθεί σχετικά με την αναφορά-μήνυση που υπέβαλλε κατά παντός υπευθύνου, για την παράνομη τοποθέτηση και ύπαρξη άνευ σχετικής μελέτης των πινακίδων επί του ΒΟΑΚ και των διαγραμμίσεων σε αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική αναφορά-καταγγελία του Συλλόγου είχε υποβληθεί στους Εισαγγελείς της Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης και είχε κοινοποιηθεί στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.λ.π.
Επισημαίνεται ότι την αναφορά αυτή ο Βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης είχε καταθέσει την αναφορά αυτή στη Βουλή των Ελλήνων ζητώντας σχετική ενημέρωση από τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με την αναφορά-μήνυση του Συλλόγου ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου της Περιφέρειας Κρήτης, για την παράνομη τοποθέτηση, διατήρηση και συντήρηση όσων πινακίδων και διαγραμμίσεων υφίσταται χωρίς την προβλεπόμενη από το Νόμο μελέτη και έγκριση αυτής με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι χρήστες του οδικού δικτύου. 
Επιπλέον ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατέθεσε σχετικά με τις στάσεις λεωφορείων του ΚΤΕΛ ΑΕ επί του Β.Ο.Α.Κ. οι οποίες δεν είναι εγκεκριμένες και δεν έχουν τις προβλεπόμενες από το Νόμο προδιαγραφές των τύπων εσοχών στάσεων όπως αυτές προβλέπονται από τα εγκεκριμένα σχέδια και αποφάσεις με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook