Ο κωμικός ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς είναι πιθανό να αποφάσισε να αυτοκτονήσει καθώς υποκινήθηκε από παραισθήσεις που προκαλεί μια μορφή άνοιας, από την οποία φέρεται να έπασχε. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ, o δημοφιλής ηθοποιός είχε διαγνωστεί πρόσφατα με άνοια με σωματίδια Lewy, μια μορφή της νόσου που προκαλεί παραισθήσεις, παρκινσονικά συμπτώματα και ψυχολογικές διακυμάνσεις. 
Πηγές κοντά στην οικογένεια του ταλαντούχου κωμικού είπαν στο TMZ, που ισχυρίζεται πως έχει και έγγραφα που το αποδεικνύουν, ότι ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε δυσκολευτεί ιδιαίτερα να αποδεχτεί ότι ήταν άρρωστος και πως το στενό του συγγενικό περιβάλλον πιστεύει ότι έβαλε τέλος στη ζωή του για εξαιτίας της εκφυλιστικής νόσου, που διατάρασσε την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου του.
Τα σωματίδια Lewy είναι παθολογικές πρωτεϊνικές ενώσεις που επικάθονται στην περιοχή του μεσεγκεφάλου μεταξύ μεσεγκεφάλου και οσφρητικού νεύρου. Η ανάπτυξη τους δημιουργεί μια ελάττωση της ικανότητας της μυρωδιάς (υποσμία, ανοσμία) και αναπτύσσει παράλληλα και παρκινσονική συμπτωματολογία με διανοητικές διαταραχές και ψευδαισθήσεις.
Ο Γουίλιαμς βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο, βυθίζοντας στη θλίψη τόσο το Χόλιγουντ όσο και θαυμαστές του. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook