Τον προβληματισμό τους για τη λειτουργία του Γυμνασίου – Λυκείου Κύθνου εκφράζουν οι γονείς των μαθητών, καθώς, όπως αποκαλύπτουν, το σχολείο ξεκίνησε να λειτουργεί, κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, με 22 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων έχουν απομείνει μόλις εννιά, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των 70 μαθητών.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, αποσπάστηκαν 13 μαθητές, χωρίς να έχουν βρεθεί οι αντικαταστάτες τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί οι 13 καθηγητές μετατέθηκαν ή αποσπάσθηκαν χωρίς πρώτα να βρεθεί αντικαταστάτης, όπως ρητά ορίζει ο ισχύων νόμος (παρ.1 του άρθρου 31 Ν 3848/2010).

2. Ποιος ενέκρινε αυτές τις αποσπάσεις / μεταθέσεις χωρίς να λάβει υπόψη του την επάρκεια του σχολείου μας;

Είμαστε Έλληνες πολίτες και κάτοικοι ενός μικρού νησιού που απαριθμεί 1.200 κατοίκους. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας έχουν ίσα δικαιώματα με τα παιδιά που ζουν στις μεγαλουπόλεις και ασφαλώς δεν θέλουμε να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ζητάμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών καθώς έχουν ήδη περάσει 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολείου. Ήδη τα παιδιά μας έχουν υποβάλει και δημοσιεύσει ένα κείμενο διαμαρτυρίας διαμαρτυρόμενα για την υποβάθμιση του σχολείου τους.

Διαμαρτυρήθηκαν πριν από μας για την έλλειψη εκπαιδευτικών ζητώντας από κάθε αρμόδιο να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να στελεχωθεί έγκαιρα το σχολείο μας.

Σε συνάντηση που είχαμε με το 15μελές του σχολείου πληροφορηθήκαμε ότι τα μαθήματα ξεκίνησαν με έξι (6) εκπαιδευτικούς και μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί τρεις (3) αναπληρωτές. Τα μαθήματαδιεξάγονται χωρίς Οικονομολόγο, γεγονός το οποίο καθιστά τα παιδιά της Γ’ Λυκείου εκτός συναγωνισμού με τα υπόλοιπα που θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις! Επίσης υπάρχει έλλειψη Φιλολόγου, Γυμναστή και καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Δεν διδάσκονται τα μαθήματα της Μουσικής, της Αισθητικής Αγωγής, της Οικιακής Οικονομίας και της Τεχνολογίας. Όλα αυτά κάνουν την ανάγκη τοποθέτησης εκπαιδευτικών επιτακτική. Είναι ευνόητο ότι η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτικότερη , αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά μας, θα πρέπει για να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις να μετακομίσουν στην Αθήνα εγκαταλείποντας τα σπίτια τους.

Θα θέλαμε να θεωρήσετε την αγωνιστική μας διάθεση δεδομένη, λαμβανομένου υπόψη ότι θα δραστηριοποιηθούμε εντονότερα και θα απευθυνθούμε στα ΜΜΕ και στην δικαιοσύνη για το καλό των παιδιών μας, αν δεν υπάρξει άμεση λύση.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook