Το Διοικητικό Συμβούλιο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων, με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών στον αγώνα τους ενάντια στις προβλέψεις για τη λειτουργία και διάρθρωση του Νέου Λυκειου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

\”Μετά από συζητήσεις με τους μαθητές του σχολείου μας, με το δεκαπενταμελές συμβούλιο μαθητών και καθηγητές του συλλόγου, μα πάνω από όλα σαν γονείς ζώντας την αγωνία των παιδιών μας, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των μαθητών πανελλαδικά και υψώνουμε τη φωνή μας δίπλα στη δική τους για να δοθεί επιτέλους μια σειρά λύσεων στα σοβαρά ζητήματα της παιδείας που αφορούν τη διάρθρωση και λειτουργία του Νέου Λυκείου.

Δεν είμαστε οι αρμόδιοι να αλλάξουμε την Παιδεία, ούτε θέλουμε να γίνουμε Υπουργοί. Δε θέλουμε να μιλήσουμε σαν εκπρόσωποι κομμάτων. Όμως χέρι -χέρι με τα παιδιά μας κ. Υπουργέ, θέλουμε να σας πούμε ότι μέσα από τη διαδικασία των οποιονδήποτε εξετάσεων, είτε αυτό λέγεται τράπεζα θεμάτων είτε όχι,πέρα από την απλή αξιολόγηση της γνώσης, πρέπει να γίνεται η σωστή εκτίμηση της ποιότητας και της ποσότητας της ύλης, η επιλογή των μαθημάτων που θα συμμετέχουν στην τράπεζα, η έγκαιρη παράδοση της ύλης, των βιβλίων (που εννοείται ότι πρέπει να είναι σύγχρονα και κατανοητά) και η έγκαιρη ανακοίνωση των θεμάτων της τράπεζας για την κατάλληλη προετοιμασία όλων των μαθητών.

Εννοείται ότι είναι πρωταρχικής σημασίας η κάλυψη των κενών θέσεων των καθηγητών στην ώρα τους για την έγκαιρη κάλυψη της ύλης. Τα παιδιά μας πρέπει να νοιώσουν ότι δεν είναι πειραματόζωα εγκαταλλειμένα στην τύχη τους, αλλά ότι η αρχική προχειρότητα θα αντικατασταθεί με λύσεις: ποια είναι η εξεταστέα ύλη της τρίτης λυκείου του 2015-2016; ποια τα βιβλία τους;

Επειδή όμως στην Ελλάδα μακρυγορούμε, συνοψίζοντας θέλουμε σαν γονείς να τονίσουμε ότι μας ενδιαφέρουν πρωτίστως τα εξής : η ψυχική υγεία και ισορροπία των παιδιών μας και η δίκαιη, ισότιμη ευκαιρία στη δημόσια μόρφωση, αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Ελληνόπουλου. Μην στερήσετε από τα παιδιά μας αυτά που τους ανήκουν. Δείτε με την πρέπουσα προσοχή τα αιτήματα των μαθητών μας και ανοίξτε εσείς με τις προτάσεις σας τα σχολεία. ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook