Μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στέλνει η τοπική κοινωνία προς όλες τις κατευθύνσεις με αφορμή την ολοκληρωτική καταστροφή του μαγαζιού ενός μετανάστη μετά από εμπρηστική επίθεση.

Ήταν ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν με εύφλεκτο υλικό το μίνι-μάρκετ επί της οδού Γιαμπούδη, πίσω από το Απολλώνειο Νοσοκομείο(δείτε εδώ). Τα 4 πυροσβεστικά οχήματα που έφτασαν στην περιοχή δεν πρόλαβαν να περισώσουν κάτι από τις φλόγες, καθώς μία ώρα μετά το μαγαζί είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

\"\"

Ακόμα και μία εβδομάδα μετά, όποιος πλησίαζε στη περιοχή, αντιλαμβανόταν την έντονη μυρωδιά του καμένου ενώ θα παρατηρούσε την υπερπροσπάθεια του ιδιοκτήτη αλλά και φίλων και γειτόνων για να καθαρίσουν το μαγαζί από το καμένο εμπόρευμα. Εικόνες τραγικές.

Σήμερα ωστόσο, ανακοινώθηκε μέσω του Facebook μια πρωτοβουλία αλληλέγγυων στον μετανάστη ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Η ομάδα φέρει τον τίτλο «Βοηθήστε να σωθεί το μαγαζάκι – Please help save Giampoudi Mini Market» και ζητά τη βοήθεια του κόσμου έτσι ώστε να ανακαινιστεί το μπακάλικο που καταστράφηκε.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνουν «μετά από μια κοπιαστική βδομάδα καθαρίσματος, το Μαγαζάκι είναι έτοιμο για την ανακαίνιση. Η τοπική κοινωνία έχει ανταποκριθεί σημαντικά και υπάρχουν πολλές προσφορές για βοήθεια. Τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί ένας λογαριασμός για τη συγκέντρωση χρημάτων. Επίσης θα δοθεί και μία διεύθυνση όπου θα μπορείτε να δώσετε μετρητά. Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουμε σε μία λίστα τις ανάγκες της οικογένειας η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες».

Ενώ νωρίτερα ενημέρωναν οι διαχειριστές της σελίδας ότι υπάρχει προσφορά από εταιρεία αναψυκτικών για την αντικατάσταση των ψυγείων ενώ συνεχίζουν να λαμβάνουν προσφορές για την αντικατάσταση παραθύρων και πορτών.

«Δύο αδέλφια από το Μπαγκλαντές και οι οικογένειές τους δαπάνησαν πολλά χρόνια δουλειάς και οικονομίας με στόχο να δημιουργήσουν ένα μίνι μάρκετ στο Ηράκλειο το 2007.

Ο μεγαλύτερος αδελφός, δούλευε 13 χρόνια στα McDonalds, με τη ζωή του να περιστρέφετε γύρω από το «δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά» με στόχο να δημιουργήσει αυτή τη μικρή επιχείρηση», αναφέρουν για την οικογένεια των μεταναστών οι διαχειριστές της σελίδας στο Facebook περιγράφοντας τις συνέπιες από την επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης:

«Ένα έγκλημα διεπράχθει και τα όνειρα αυτών των οικογενειών καταστράφηκαν μέσα σε μία νύχτα. Το μαγαζί είχε αποκτήσει δημοφιλία κυρίως στους ηλικιωμένους ντόπιους της περιοχής καθώς οι τιμές ήταν πάντα χαμηλές γεγονός που τους βοηθούσε καθώς δεν ήταν αναγκασμένοι να περπατήσουν μέχρι το κέντρο της πόλης.

Το Ηράκλειο είναι μια πόλη όπου το ρατσιστικό έγκλημα δεν υποστηρίζεται. Σας παρακαλούμε να μας βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουμε κι άλλους πολίτες απέναντι σε αυτή την αδικία. Δωρεές θα λαμβάνονται σύντομα μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Όλες οι δωρεές, μικρές ή μεγάλες, είναι ευπρόσδεκτες. Ο κατάλογος των υλικών που απαιτούνται για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του μαγαζιού θα αναρτηθούν εδώ σύντομα. Ας ενωθούμε για να δείξουμε σε αυτή την υπέροχη οικογένεια ότι οι άνθρωποι του Ηρακλείου είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Flashnews.gr/ Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook