Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ως εταίρος του διακρατικού δικτύου “Medeat” το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader (άξονας 4), προωθεί με σειρά δράσεων το γαστρονομικό τουρισμό. Στα πλαίσια των δράσεων υλοποιεί και το σχέδιο «Γαστρονομικές περιπλανήσεις και ο πολιτισμός των γεύσεων». 
Για την δημοσιοποίηση των δράσεων του σχεδίου, λαμβάνει μέρος στη 30η Διεθνή έκθεση Philoxenia 2014 και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το περίπτερο του “Medeat”, Ν. 13 – stand 40-41, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες προσκλήσεις δωρεάν εισόδου για επαγγελματίες. 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο σχέδιο λαμβάνουν μέρος ως εταίροι του Δικτύου «Medeat», δεκαοχτώ Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) από τέσσερις χώρες, εννιά από την Ελλάδα, επτά από την Ιταλία και από ένας από την Κύπρο και την Πορτογαλία. 
Για την Ελλάδα οι περιοχές που συμμετέχουν είναι: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Βέροια, Κοζάνη, Κιλκίς και Φλώρινα. Στο σχέδιο συνεργασίας γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα δίκτυο γαστρονομικών διαδρομών στην ενδοχώρα των περιοχών δράσης των ΟΤΔ και αντίστοιχα τουριστικά πακέτα, καθώς και διάφορες άλλες δράσεις εκπαιδευτικές και δημοσιότητας – προβολής των περιοχών. 
Η πρώτη παρουσίαση των διαδρομών που σχεδιάζονται, είχαν παρουσιαστεί από την Ο.Τ.Δ. Ο.Α.Κ. Α.Ε. το περασμένο Φεβρουάριο, με σειρά εκδηλώσεων και workshops στα πλαίσια των Οινοκρητικών, ενώ περίπτερο του MEDEAT είχε παρουσιαστεί και είχε βραβευτεί για τη καινοτόμα παρουσίαση των περιοχών (μέσω διαδραστικής εφαρμογής που έχει υλοποιήσει το ΙΤΕ) στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, την ITB BERLIN. Οι δράσεις ενημέρωσης θα συνεχιστούν ώστε να γνωρίσουν οι επαγγελματίες του χώρου το τουριστικό προϊόν που προτείνεται, μέσω των διαδρομών όλων των περιοχών του δικτύου. 
Στo περίπτερο του “Medeat” στη Philoxenia 2014, ο επισκέπτης εκτός από την ενημέρωση των τουριστικών πακέτων-διαδρομών, μπορεί επίσης να παρακολουθήσει: 
1. Γαστρονομικό σεμινάριο “Taste MEDEAT” που θα γίνει από επαγγελματία σεφ και θα αφορά 30-50 ειδικούς του γαστρονομικού τουριστικού προϊόντος (εστιάτορες, σεφ, μαγείρους, ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες κτλ). 
2. Εκδήλωση παρουσίασης τουριστικών πακέτων “MEDEAT” που απευθύνεται σε τουριστικούς πράκτορες, γραφεία εναλλακτικού τουρισμού, επιχειρηματίες και ειδικούς του τουριστικού τομέα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook