Πεπεισμένος ότι ο νεκρός του τάφου που ανακαλύφθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης είναι η Ολυμπιάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο βρετανός αιγυπτιολόγος Άντριου Τσανγκ.

«Κατά 90% ο νεκρός είναι η Ολυμπιάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσανγκ μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA.

Εξηγώντας το σκεπτικό του ο βρετανός επιστήμονας υποστήριξε ότι την ταυτότητα της Ολυμπιάδας προδίδει το γεγονός ότι το σώμα τάφηκε σε έναν ξύλινο φέρετρο, βιαστικά, χωρίς να αποτεφρωθεί στοιχεία, δηλαδή, που υποδηλώνουν ότι ο ένοικος του τάφου δεν είχε κανονική ταφή ή κηδεία.

«Αντί να γίνει κηδεία και τα οστά του να μπουν σε ένα χρυσό σκεύος όπως θα άρμοζε σε κάποιον τόσο σημαντικό άνθρωπο, το σώμα πετάχτηκε σε ξύλινο φέρετρο και μετά από αυτό ακολούθησε ο τύμβος» συνέχισε το σκεπτικό του ο κύριος Τσανγκ.

«Η μοναδική που γνωρίζουμε ότι δεν είχε κανονική ταφή ήταν η Ολυμπιάδα. Πιθανόν ο Κάσσανδρος κανόνισε αυτή την πολύ λιτή ταφή και δεν έκανε κανονική ταφή» επέκτεινε το συλλογισμό του ο αιγυπτιολόγος.

Κατά την άποψή του ακολούθησε το χτίσιμο του τύμβου από τους συγγενείς της με άδεια του Κάσσανδρου προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις του μαζί τους.

Όσον αφορά τέλος το στοιχείο ότι τα οστά βρέθηκαν σκόρπια ο κ. Τσανγκ υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει η Ολυμπιάδα με τον αδερφό του Κάσσανδρου, τον Ιόλα, τον οινοχόο, δηλαδή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δηλητηρίασης του Μακεδόνα στρατηλάτη. Άρα κατά τον βρετανό επιστήμονα ο Κάσσανδρος πιθανόν να έκανε το ίδιο ως εκδίκηση για το πρόσωπο της Ολυμπιάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook