Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη υποδέχεται τις Κυριακές του χειμώνα μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων και εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες.

Αφήγηση παραμυθιών, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι και πολιτιστικές εκδηλώσεις ποικίλλου ενδιαφέροντος για όλες τις ηλικίες θα πραγματοποιούνται τις Κυριακές, 10.00 π.μ.–1.00 μ.μ.

Παράλληλα με τις δράσεις, η Μόνιμη ‘Εκθεση και ο Πολυχώρος του ΜΝΚ θα είναι ανοιχτά στο κοινό από τις 10.00 π.μ.–3.00 μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Νοεμβρίου έχει ως εξής:

16/11: «Αναφορά στον Γκρέκο», Αφήγηση Παραμυθιού/Θεατρικό Παιχνίδι
Ο Νίκος Καζαντζάκης «αφηγείται» τη ζωή του μέσα από το βιβλίο «Αναφορά στον Γκρέκο», συστήνοντας την οικογένειά του, αποκαλύπτοντας τα πιο κρυφά του μυστικά και μεταφέροντας μυρωδιές και εικόνες από τα ταξίδια του.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω και οι ώρες διεξαγωγής είναι 10.30 π.μ.–11.30 π.μ. και 12.00 μ.μ.–1.00 μ.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά.

23/11: Κινηματογραφική Προβολή / Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (παράλληλες δράσεις)

Την Κυριακή 23/11 τα παιδιά παρακολουθούν ταινία, ενώ οι μαμάδες –και όχι μόνο–έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους χειροποίητη καρφίτσα με ανακυκλώσιμα υλικά. Η κα Αθηνά Φραγκιαδουλάκη μας παρουσιάζει τις δημιουργίες της και μας μυεί στην τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος.

Ώρες προβολής της ταινίας και διεξαγωγής του εργαστηρίου 10.30 π.μ.–12.30 μ.μ. Για το εργαστήριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 20 άτομα.

30/11: «Ο δικός μας οδηγός», Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Τι μπορούμε να κάνουμε μέσα σ’ ένα μουσείο ως οικογένεια; Ποια παιχνίδια μπορούμε να παίξουμε; Γονείς και παιδιά ερευνούν μαζί τις συλλογές του ΜΝΚ, γνωρίζοντας από κοινού τη ζωή και το έργο του συγγραφέα. Αποστολή τους; Να ξεχωρίσουν το αγαπημένο τους έκθεμα και να σχεδιάσουν το δικό τους παιχνίδι μ’ αυτό. Με διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, οι οικογένειες δημιουργούν τον δικό τους οδηγό του ΜΝΚ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα

Για δήλωση συμμετοχών ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2810 741689 ή στο e-mail info@kazantzaki.gr

Για το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου και όλες τις δράσεις του ΜΝΚ μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα και τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου.

https://www.kazantzaki.gr
https://www.facebook.com/kazantzakis.museum

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook