Ένα σοβαρό επεισόδιο που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Έλληνα, σημειώθηκε πριν απο λίγες ημέρες στην Ζυρίχη της Ελβετίας, όταν μια ομάδα νεοναζί επιτέθηκε και χτύπησε Έλληνες που σπουδάζουν και εργάζονται εκεί.
Το επεισόδιο – στο οποίο έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα απο τα Μέσα Ενημέρωσης της Ελβετίας – σημειώθηκε μέσα σε ένα τράμ. 
Σύμφωνα και με την αστυνομία της Ζυρίχης, μέσα στο τραμ μπήκαν δύο Έλληνες και δύο Ελληνίδες που φοιτούν και εργάζονται στην Ζυρίχη.
Μέσα ήταν ήδη τρεις Ελβετοί, οι οποίοι τραγουδούσαν ναζιστικά εμβατήρια.
Μόλις αντιλήφθησαν πως οι τέσσερις ήταν Έλληνες, οι τρείς νεοναζί άρχισαν να τους προκαλούν με συνθήματα υπέρ του Χίτλερ και της Χρυσής Αυγής.
Όταν διαμαρτυρήθηκαν οι τέσσερις Έλληνες φοιτητές, οι τρείς νεοναζί μπροστά στους έκπληκτους επιβάτες του τράμ, αφού έσπρωξαν τις δύο κοπέλες, επιτέθηκαν με κλωτσιές και γροθιές στους δύο άντρες.
Στην επόμενη στάση, όλοι κατέβηκαν απο το τραμ και η συμπλοκή συνεχίστηκε στο πεζοδρόμιο με την συμμετοχή και άλλων πεζών, έως ότου επενέβη η αστυνομία η οποία συνέλαβε έναν 24χρονο απο την ομάδα των νεοναζί.
Παράλληλα ένας απο τους Έλληνες διεκομίσθη στο Νοσοκομείο με τραύμα στο μάτι.
Για το επεισόδιο εξέδοσε ανακοίνωση και η Ένωση Ελλήνων Σπουδαστών Ζυρίχης στην οποία και υπο τον τίτλο \”Νεοναζιστική βία στην Ζυρίχη\” αφού περιγράφει το επεισόδιο αναφέρει και τα εξής: 

\”……Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα περιστατικό βίας με μόνο κίνητρο το μίσος. Μίσος εθνικιστικό και ρατσιστικό, μίσος πολιτικό.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει το πρόβλημα και τους κινδύνους της ανόδου του νεοναζισμού και της φασιστικής βίας στην εποχή μας, ακόμα και σε μια πόλη με χιλιάδες μεταναστών που προσφέρουν καθοριστικά στην παραγωγική της πραγματικότητα. Αθώοι δέχτηκαν επίθεση με μόνο λόγο την καταγωγή τους και το γεγονός ότι εξέφρασαν δημοκρατικά τη γνώμη τους για την αντίθεση τους προς τον Χίτλερ και το ναζισμό είτε στις παλιές είτε στις σύγχρονες μορφές του.

Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και ενεργοί πολίτες θέλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα και προς όλους ότι τέτοια περιστατικά δε θα συναντήσουν ούτε την ανοχή ούτε την υπομονή μας. Ζητάμε αντίθετα από όλους τους φορείς να τοποθετηθούν, να καταδικάσουν και να στηλιτεύσουν κάθε τέτοια πρακτική βίας που έχει κίνητρα τα οποία πηγάζουν από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Εξάλλου δε θα πρέπει κανείς να γελαστεί και να θεωρήσει ότι ήταν απλά μια “κακή στιγμή”. Τέτοια περιστατικά αποτελούν κραυγαλέα και αδιαπραγμάτευτη απόδειξη της ανόδου του νεοναζισμού σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στην πολυπολιτισμική Ζυρίχη. Σήμερα, στο άκουσμα της αποτρόπαιας αυτής πράξης, ατομικά αλλά και συλλογικά καλούμαστε να υψώσουμε ανάστημα ενάντια στην καταπάτηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Να βάλουμε έμπρακτα όριο στην εξάπλωση του μίσους. Για μια δημοκρατική κοινωνία, για μια ζωή ανθρώπινή. Εξάλλου να ξέρουν καλά όλοι αυτοί: δεν μας φοβίζουν!\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook