Τεταμένη είναι η κατάσταση για ακόμη μία φορά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αργά το βράδυ της Τετάρτης με εντολή του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Φορτσάκη, αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν έξω από το κτήριο της Νομικής Σχολής υπό το φόβο κατάληψης εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρωί της Πέμπτης να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομία, καθώς σπουδαστές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Νομική και διαμαρτυρήθηκαν με πανό και συνθήματα για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. 

Μάλιστα, ένας από τους συγκεντρωμένους φοιτητές που παραμένουν έξω από την πρυτανεία εμφανίστηκε με τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στα χέρια και κατήγγειλε μπροστά στις κάμερες πως άνδρες από τη διμοιρία των ΜΑΤ τον χτύπησαν βίαια χωρίς λόγο. 

Οπως είπε, ομάδα φοιτητών κατευθύνθηκε στην είσοδο της πρυτανείας και τότε τέσσερις με πέντε άνδρες από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί, τού επιτέθηκαν, χτυπώντας τον αρχικά από πίσω και στη συνέχεια και στο πρόσωπο. 

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ελεύθερα πανεπιστήμια, ενώ απειλούν με καταλήψεις από την ερχόμενη εβδομάδα. 

Να σημειώσουμε πως η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος, εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι αυτό που προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας και με αίτημά της προς την ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν έντονες αστυνομικές δυνάμεις.

Μέτρα περιφρούρησης έχουν ληφθεί και για άλλα ιδρύματα όπως την ΑΣΟΕΕ, με το φοιτητικό Σύλλογο να έχει προγραμματίσει για σήμερα Γενική Συνέλευση, αλλά και το Πολυτεχνείο. 


Την ίδια ώρα, στάση εργασίας  πραγματοποιούν σήμερα  διοικητικοί υπάλληλοι του  Πανεπιστημίου της Αθήνας, από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και ζητώντας να επανέλθουν στη θέση τους. 

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ  έχουν προγραμματίσει  συγκέντρωση έξω από  το κτήριο του υπουργείου Διοικητικής  Μεταρρύθμισης.