Πέντε άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν κατά την κατάρρευση των σπιτιών τους εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ ένας εβδομηντάχρονος έχασε την ζωή του από πνιγμό ενώ προσπαθούσε να τραβήξει την βάρκα του στην στεριά, στην Λίμνη Ματζιόρε.

Την περασμένη νύχτα, οι δύτες της πυροσβεστικής εντόπισαν το πτώμα ενός ακόμη άνδρα, τριάντα έξι ετών, σε πέτρινο μύλο της περιφέρειας Λομβαρδία, στο εσωτερικό του οποίου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε τα δυο μέτρα.

Το θύμα ήταν δημοτικός υπάλληλος και προσπάθησε με κάθε τρόπο, μαζί με συναδέλφους του, να ανοίξει τις βαλβίδες που ελέγχουν την ροή των υδάτων δίπλα στον μύλο, ώστε να μειωθεί η στάθμη του νερού για να μην πλημμυρίσει κοντινό εστιατόριο.

Την ίδια ώρα, λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά είναι σήμερα εξήντα σχολεία στο Μιλάνο. Στην ιταλική συμπρωτεύουσα υπερχείλισαν χθες οι δυο παραπόταμοι Σέβεζο και Λάμπρο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Τις τελευταίες ώρες, παράλληλα, αυξάνεται ανησυχητικά η στάθμη του Πο, του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να παρουσιάσουν και νέα, επιπλέον επιδείνωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook