Ιστορικές στιγμές έζησαν το Σάββατο (4/6) στο Κολυμπάρι τα Ροδωπού, αφού το καμάρι του χωριού πραγματοποίησε την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Β’ ΕΠΣΧ. Η γιορτή συνοδεύτηκε με τη νίκη 6-0 επί του ΙΝΚΑ, το οποίο πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Γ’ ΕΠΣΧ μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην Β’ όπου πάλεψε για την παραμονή μέχρι το τέλος.

Τα Ροδωπού μετά από εκπληκτική πορεία κατάφεραν να μην απειληθούν σχεδόν στην κορυφή και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην Β΄Κατηγορία και την άνοδο στην Α’ για πρώτη φορά στην ιστορία 30 χρόνων τους.
«Οδηγός» αυτής της πορείας ο Αχιλλέας Βουγιουκαλάκης, που μετά από την απομάκρυνση του Πολυχρόνη Σημαντηράκη πήρε μόνος του το… τιμόνι της ομάδας και την έφτασε στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της.
Από την άλλη το ΙΝΚΑ μετά την πρώτη «γεύση» που πήρε φέτος στην Β’ ΕΠΣΧ επιστρέφει στην Γ’ Κατηγορία από την οποία είχε προβιβαστεί ως πρωταθλήτρια ομάδα.
Παρά την αξιόμαχη προσπάθεια και την «μάχη» που έδωσε στο τέλος η «νεοφώτιστη» ομάδα δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην Κατηγορία.
Στην κορυφή με 74 βαθμούς βρέθηκαν τα Ροδωπού, ενώ το ΙΝΚΑ τερμάτισε στην 15η θέση με 28 βαθμούς.

                                                                           

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook