Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Πολυτεχνείο, μεταξύ νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας και αστυνομικών δυνάμεων.

Νεαροί μπήκαν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου από την πλαϊνή πόρτα που βρίσκεται επί της Στουρνάρη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

Άλλοι μαζεύτηκαν μπροστά από την κεντρική πύλη του Ιδρύματος, στην Πατησίων, βάζοντας φωτιά σε σκουπίδια, ενώ φωτιές μπήκαν και σε κάδους απορριμμάτων στη Στουρνάρη.

\"\"


Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και δακρυγόνων, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς και για αρκετά λεπτά σημειώθηκαν επεισόδια.

Τελικά, ορισμένοι από τους φοιτητές που είχαν μπει νωρίτερα στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, βγήκαν από το ίδρυμα και ενσωματώθηκαν στο σώμα της πορείας μαθητών και φοιτητών, που απέμεινε και κατευθύνεται προς τον σταθμό της Βικτώριας.

Η οδός Γ΄ Σεπτεμβρίου, είναι κλειστή για τα οχήματα από το ύψος της Ιουλιανού έως τον σταθμό της Βικτώριας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πανεκπαιδευτικής πορείας, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μετά τα επεισόδια που έγιναν το πρωί στη Νομική Σχολή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές.

Η ένταση ξεκίνησε στην οδό Ακαδημίας, όταν νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί στα στενά. Οι αστυνομικοί \”απάντησαν\” με ρίψη κρότου-λάμψης.

\"\"
\"\"

\"\"

Πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μαθητές και φοιτητές, μετά το νέο κάλεσμα που δόθηκε με αφορμή τα πρωινά επεισόδια, που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό φοιτητών.

\"\"
Στη διαδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 μαθητές και φοιτητές, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και κρατώντας πανό.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πανεπιστημίου και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε στην πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Στη συνέχεια, μέσω της Ακαδημίας, η πορεία πήγε προς τη Νομική Σχολή.

Στην απογευματινή πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από τη Νομική, το Πολυτεχνείο, την Οδοντιατρική, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Γεωλογικό και άλλες σχολές. Επίσης το ΜΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ και το ΕΕΚ.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook