Τελευταία ενημέρωση 14:55

Αναβλήθηκε για τις 24 Νοεμβρίου η εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Χανίων, του 18χρονου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε βαρύτατα σε γλέντι πρόγαμου, στον Αβδελά Μυλοποτάμου, τα ξημερώματα του Σαββάτου 30ης Αυγούστου του 2013, τον 33χρονο,σήμερα,Αγγελή Ρουσσάκη, σύζυγο της πρώτης του εξαδέλφης, ο οποίος έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του Αγγελή Ρουσάκη.

Ο δράστης, με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού με δυο ακόμα άτομα-ενήλικες, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ρεθύμνου στις 25 Φεβρουαρίου 2014, κρίθηκε ένοχος και δικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη (η προβλεπόμενη ποινή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όταν το έγκλημα έχει διαπραχθεί από ανήλικο είναι φυλάκιση από δύο έως δέκα έτη).
Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ανηλίκου τότε, να καταρρίψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πως πυροβόλησε εναντίον του Ρουσσάκη αφενός διότι βρισκόταν σε άμυνα και αφετέρου ότι τελούσε σε βρασμό ψυχικής ορμής, είχαν απορριφθεί από το Δικαστήριο, που τον καταδίκασε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας, Ιωακείμ Κασσωτάκης, στη διάρκεια της αγόρευσής του είχε χαρακτηρίσει τον δράστη αμετανόητο: «Ο κατηγορούμενος είναι αμετανόητος. Ούτε μια συγγνώμη, έστω τυπική, δεν βρήκε να πει» είχε αναφέρει, καθώς ο ανήλικος σε καμία στιγμή της ακροαματικής διαδικασίας δεν έδειξε να λυπάται που με την πράξη του επέφερε σε ένα νέο άνθρωπο ανήκεστες βλάβες με αποτέλεσμα να μην περπατήσει ξανά.
Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, θα παραστούν και αυτή τη φορά οι δικηγόροι Γιώργος Παγώνης και Διονύσης Βέρρας, που είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους από την πρωτόδικη απόφαση της Δικαιοσύνης. Φυσικά παρών θα είναι και το θύμα, ο 33χρονος Αγγελής Ρουσσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, που αποτελεί το τραγικό πρόσωπο του αιματοβαμμένου πρόγαμου.
Να σημειωθεί ότι ο 18χρονος δράστης, κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας απ\’ όπου μεταφέρθηκε χθες στα Χανιά για την δίκη.

Αναβλήθηκε η δίκη των δυο άλλων κατηγορουμένων

Στην παραπάνω υπόθεση, κατηγορούμενοι ως συναυτουργοί στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αγγελή Ρουσσάκη, είναι και δυο ενήλικες, 39 και 34 ετών σήμερα, αδέλφια μεταξύ τους, εξαδέλφια του ανήλικου δράστη και συγγενείς του θύματος, που πρόκειται να δικαστούν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί προ ολίγων ημερών και νέα δικάσιμος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.
Σύμφωνα με το Παραπεμπτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δυο κατηγορούμενοι εξ αιτίας μιας παρεξήγησης που είχαν στο παρελθόν με το θύμα, διαπληκτίστηκαν μαζί του στο γλέντι του πρόγαμου, όπου συναντήθηκαν. Ο 39χρονος φέρεται να είναι εκείνος που επιτέθηκε και πυροβόλησε πρώτος τον Αγγελή Ρουσσάκη, ο ανήλικος εξάδελφος του πρώτου τάχθηκε στο πλευρό του και με όπλο που κατείχε πυροβόλησε επανειλημμένα κατά του Ρουσσάκη.
Το θύμα, είχε δεχτεί στο σώμα του τόσο από μπροστά όσο όμως και από άτομο που βρισκόταν πίσω του, έξι τουλάχιστον σφαίρες, ενώ την μοιραία βολίδα που τον κατέστησε ανάπηρο, την είχε δεχτεί στην σπονδυλική στήλη.
Ο ανήλικος είχε ομολογήσει την πράξη του, τον Σεπτέμβριο του 2013, στη φάση της ανάκρισης για την υπόθεση και μάλιστα είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη λέγοντας τότε πως μόνο εκείνος πυροβόλησε το θύμα και όχι οι ενήλικες συγγενείς του. Τα ευρήματα όμως είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα για συμμετοχή τριών διαφορετικών όπλων στη συμπλοκή. Με αυτό ως δεδομένο και από τις μαρτυρικές καταθέσεις, οι δικαστικές αρχές, εισαγγελέας, ανακριτής και αργότερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προέκυψαν οι κάτοχοι και χρήστες των όπλων: ο ανήλικος, το θύμα που παραδέχτηκε ότι ενώ ήταν ήδη βαριά τραυματισμένος, πήρε το δικό του όπλο και πυροβόλησε κατά του ανήλικου αλλά και οι δυο ενήλικες, που το βούλευμα τους θέλει να κατείχαν το τρίτο όπλο που δεν βρέθηκε ποτέ, άφησε όμως τα ίχνη του.
(Με πληροφορίες απο rethnea.gr/Πόπη Παπαδάκη)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook