Ένα μάθημα ζωής παραδόθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου & Λυκείου Αλικιανού, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με το Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» και με τη στήριξη από την Αστυνομική Διεύθυνση, τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πυροσβεστική Διεύθυνση και το Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, στο χώρου του Γυμνασίου/Λυκείου Αλικιανού, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τα τροχαία ατυχήματαμε αφορμή την Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων του ΟΗΕ.
Στην εκδήλωση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απεγκλωβισμού θύματος τροχαίου που διενήργησαν μπροστά στα μάτιά τους οι άνδρες του Α΄ Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, καθώς και του ΕΚΑΒ Χανίων υπό τις οδηγίες της επιπυραγού κας Μαρίας Ευτυχιάκου, σε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο που είχε μεταφερθεί με ενέργειες του Δήμου στην αυλή του σχολείου καθώς και ενδιαφέρουσες ομιλίες – οδηγίες από τον Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, της κας Εύης Μπλάνα, εκπροσώπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία παρουσίασε το βιβλιαράκι του Υπουργείου «Ο φίλος μου ο ποδηλατάκιας» στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου για τη μείωση των οδικών ατυχημάτων στη χώρα μας και του υποδιοικητή του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας κ. Ιορδάνη Δανιηλίδη. Τέλος, συγκινητικός υπήρξε ο χαιρετισμός του κ. Σταύρου Πολέντα, προέδρου του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος».
Καλλιτεχνικά δρώμενα (θεατρικά- μουσικοχορευτικά) παρουσίασαν οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Αλικιανού, η χορωδία του Γυμνασίου Αλικιανού υπό τη δ/νση της καθηγήτριάς τους κας Λουκίας Παπακώστα, καθώς και οι χορευτικές ομάδες του Γυμνασίου & Λυκείου Αλικιανού υπό την καθοδήγηση του γυμναστή κ. Μανόλη Μεντάκη. 
Στο χώρο του σχολείου λειτουργούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έκθεση έργων των μαθητών του δημοτικού σχολείου Αλικιανού και των Γυμνασίων Αλικιανού, Κολυμπαρίου και Βουκολιών, τα οποία εκπονήθηκαν στα πλαίσια του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Αγωνίζομαι για την Οδική Ασφάλεια». 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Νίκος Δασκαλάκης , οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Χανίων κ. Ηλ. Ποντικάκης και Μ. Μαραγκάκης αντίστοιχα, ο διευθυντής του Εσπερινού ΕΠ.ΑΛ Πλατανιά κ. Γιάννης Δαράκης, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Καβατζίδου, ο Νευροχειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αντώνης Κρασουδάκης και η ιατρός κα Ασπασία Φραγγεδάκη εκ μέρους του ΕΚΑΒ Χανίων ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης και η σχολική σύμβουλος κα Ιωάννα Ραμουτσάκη, υπεύθυνη παιδαγωγικής καθοδήγησης του Γυμνασίου & Λυκείου Αλικιανού.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στον πανεθνικό διαγωνισμό πολυμέσων για την οδική ασφάλεια από τον Δήμο Πλατανιά, ενώ ένα παραδοσιακό κέρασμα περίμενε τους προσκεκλημένους, που είχαν ετοιμάσει οι καθηγήτριες του Γυμνασίου Αλικιανού. 
Οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τα τροχαία ατυχήματα θα κορυφωθούν την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο Πάρκο «Χρήστος Πολέντας» στη Νερατζιά του Δήμου Πλατανιά, με το εξής πρόγραμμα: 
8:00-10:00
• Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλοχίου
10:00 
• Έναρξη εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων
• Χαιρετισμοί από: 
o Το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη
o Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη
o Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα
• Ομιλία από τον Λεράκη Μανώλη, Μηχανολόγο-Μηχανικό 
• Ομιλία από τον Αστυνόμο Β΄ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων
• κ. Μαρκαντωνάκη Ευτύχη
• Πορεία Μνήμης με Ποδήλατα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων, από εθελοντές ποδηλάτες και από αυτοκίνητα αντίκες του Σ.Ι.Π.Α.Κ.
• Βράβευση συμμετεχόντων στην Πορεία Μνήμης – Παραδοσιακό κέρασμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook