Η αιφνιδιαστική παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη σήμερα άνοιξε τον δρόμο στον Αλέξανδρο Μωραϊτάκη, πρώτο επιλαχόντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α\’ Αθηνών, για την είσοδό του στη Βουλή.

Πρόκειται για οικονομολόγο με μεγάλες γνώσεις πάνω στο χρηματοπιστωτικό και χρηματιστηριακό σύστημα.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του έχει μια ειδική ενότητα υπό τον τίτλο «Προφητικά άρθρα» με την υπόμνηση: «Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε κάποια από τα άρθρα μου όπου, χάρη στην 30ετή πείρα μου στον χρηματιστηριακό χώρο, έχω καταφέρει να δώσω συγκεκριμένες επενδυτικές συμβουλές η εφαρμογή των οποίων θα είχε αποφέρει πολύ σημαντικές αποδόσεις σε όποιον τις είχε ακολουθήσει.

Αυτό φυσικά δεν υπονοεί ότι οι οποιεσδήποτε πληροφορίες ή απόψεις εκφράζονται στα πλαίσια του παρόντος blog αποτελούν κάποιας μορφής σύσταση για αγορά ή πώληση μετοχών».

\"\"
Ο ίδιος δήλωνε λίγο πριν από τις εκλογές πως είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική -αν και έχει 45ετή επαγγελματική δράση. «Δεν γεννήθηκα πλούσιος, ούτε επιτυχημένος», δήλωνε τότε. Στόχος του ήταν να μπει στη Βουλή για «να βοηθήσω την πατρίδα που κινδυνεύει με οικονομική καταστροφή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, σήμερα το πρωί σε συνομιλίες του ο κ. Μωραϊτάκης δεν εκφραζόταν με τα καλύτερα λόγια για τον πρωθυπουργό σε σχέση με τους χειρισμούς και τις επιλογές του για τον ΕΝΦΙΑ.

\"\"

Στο βιογραφικό που υπάρχει στην ιστοσελίδα του αναγράφει τα ακόλουθα: «Α\’ επιλαχών Βουλευτής Ν.Δ. Α\’ Αθήνας, Πρόεδρος NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ και μέλος Δ.Σ. ΣΜΕΧΑ, Τέως Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ και Μέλος ΔΣ Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών. Διαθέτω επαγγελματικές ελληνικές & διεθνείς πιστοποιήσεις & ειδικές εμπειρίες σε θέματα Ελληνικής & διεθνούς κεφαλαιαγοράς (ανάλυση, διαχείριση, επενδυτικές συμβουλές, εξαγορές, συγχωνεύσεις, αξιοποίηση ενεργητικού/ακινήτων επιχειρήσεων & οργανισμών, κλπ), νομικά (ποινικά, αστικά, διοικητικά/θεσμικά), οργάνωση τραπεζών, διεθνούς private banking, Επενδυτικής Τραπεζικής, Τραπεζικών Υπηρεσιών πλατφόρμας, κτηματικών συναλλαγών, εκτιμήσεων ακινήτων κλπ. Οικ. σχολιαστής & αρθρογράφος .

Ομιλητής σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ομιλητής στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ομιλητής σε ξένους θεσμικούς επενδυτές για προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε Λονδίνο Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Εδιμβούργο, κλπ. Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος ΑΣΟΕΕ (Σεπτέμβριος 1966 – Φεβρουάριος 1971) παράλληλα με εργασία πλήρους απασχόλησης στη Εμπορική Τράπεζα με Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Διοικητική των Επιχειρήσεων από το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook