Εσπερίδα με θέμα:«Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων» θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 15/11 και απο τις 7:00 έως τις 9:00 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Ομιλίες: 
- Από τον κο Βασίλη Διγαλάκη, Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης
- Από Καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κρήτης (παράρτημα Χανίων)

- Από τον κο Ευτύχη Μαρκαντωνάκη, Αστυνόμο Β΄ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων 

- Από τον κο Ευάγγελο Μπεκιάρη, Διευθυντή Ερευνών ΕΚΕΤΑ / ΙΜΕΤ με θέμα: «Οδική Ασφάλεια και Οδηγικό Περιβάλλον / Νέες Προκλήσεις για το Μέλλον». 

- Από τον κο Σταύρο Πολέντα, Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων της Περιφέρειας Κρήτης «Ο `Αγιος Χριστόφορος» με θέμα: «Οδική Ασφάλεια στην Κρήτη / Διαχρονικά Προβλήματα – Οικονομικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις στις Οικογένειες Τροχαίων Θυμάτων – Αναπηριών» 

- Από την κα Κατερίνα Ζομπανάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων, την κα Αρετή Μαρματάκη - Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και την κα Ελένη Καβαζίδου – Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων με θέμα: «Προγράμματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Τροχαίων Ατυχημάτων». 

- Μουσικό αφιέρωμα από την Χορωδία της Μητρόπολης. 

- Βράβευση για την συμβολή τους στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, του Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, του Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, του Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και του ΕΚΑΒ Χανίων. 

• Πορεία μνήμης στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και εναπόθεση κεριών στη μνήμη των θυμάτων από τροχαία.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο προαύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων θα βρίσκεται 
εκπαιδευτικός προσομοιωτής οδήγησης του Υπουργείου Μεταφορών.