Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου. καλεί τους πολίτες στην πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στις 18.30 για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο αναφέρει:

\”Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου τιμά το Πολυτεχνείο, ως ένα γνήσιο λαϊκό ξεσηκωμό, που πήρε το χαρακτήρα της εξέγερσης ενάντια στη δικτατορία, με προσανατολισμό αμφισβήτησης κυρίως του ιμπεριαλισμού.
Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό, συνεχίζοντας την πάλη διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμέτοχη, για μαζικοποίηση των σωματείων, των σωματειακών και εργοστασιακών επιτροπών σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς για την ανασύνταξη του κινήματός μας.

Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων. Η συμπόρευση του λαού μέσα από τους φορείς και τα σωματεία του, αποτελεί βασικό όρο για την ανατροπή της βαρβαρότητας, την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τα μέλη του και όλο το λαό του Ηρακλείου τη Δευτέρα στις 6:30 μμ στα Λιοντάρια για να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, γιατί το Πολυτεχνείο είναι η άσβηστη μνήμη και ο φωτεινός σηματοδότης ενός λαού που δεν υποτάσσεται, δεν βολεύεται, δεν ξεχνά.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook