Το τέλος του αγώνα στη Ν. Ερυθραία και η ήττα από τον Πανερυθραϊκό με 68-66 στην εκπνοή έφερνε απογοήτευση στο Ρέθυμνο. Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έχασαν ένα σχεδόν δικό τους παιχνίδι και παράλληλα ότι «κλωτσούσαν» την μεγάλη ευκαιρία για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο.

Ωστόσο τα πρώτα χαμόγελα ήρθαν όταν μαθεύτηκε η εντός έδρας ήττα του Λαυρίου με 74-77 από τον Αμύντα, που απέκλειε το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας.
Η είδηση όμως που έβαλε «φωτιά» στο κλειστό της Νέας Ερυθραίας ήταν αυτή της ήττας των Ίκαρων Σερρών στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο. Τα πανηγύρια ήταν έξαλλα αφού η ήττα από τους «ερυθρόλευκους» τελικά αποδείχτηκε ίσως και η πιο γλυκιά στην ιστορία του ΑΓΟΡ.

Μετά την λήξη του αγώνα και μέσα από την ζωντανή μετάδοση του ΗΧΟΣ FM 94,2 έκαναν δηλώσεις αρκετοί από τους πρωταγωνιστές με τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας Στέργιο Κουφό να δίνει… σόου με τα όσα είπε.

Γιώργος Κούμουλος (αρχηγός ΑΓΟΡ): «Έτσι είναι το πρωτάθλημα, μέχρι το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον, τελικά τα καταφέραμε. Έχουμε πάρει κι εμείς το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία. Είμαι πολύ χαρούμενος, είχα βάλει ένα στοίχημα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφουμε ξανά στα μεγάλα σαλόνια. Την άνοδο την αφιερώνω στον Στέργιο Κουφό και σε όλους τους Ρεθυμνιώτες».

Στέργιος Κουφός (προπονητής ΑΓΟΡ): «Εγώ την άνοδο δεν την αφιερώνω σε κανένα, ούτε σε εμένα. Στον πατέρα Βασίλειο καταρχήν να αφιερώσουμε γιατί από τις προσευχές στη Μονή Γρηγορίου ανεβαίνει η ομάδα. Ξέχωρα από την πλάκα μετά από τα σημερινά (σ.σ. Σάββατο) αποτελέσματα μόνο έτσι γινόταν. Να χάσει η ομάδα και να ανέβει και μαθηματικά και να γιορτάσουμε την τελευταία αγωνιστική. Σε όποιον πραγματικά έχει δουλέψει για αυτήν την ομάδα, σε αυτόν εγώ αφιερώνω. Στους παίκτες βασικά και στην μέλλουσα γυναίκα μου και… ο Θεός μαζί μας. Στις 2 Ιουλίου ο Θεός μαζί μας».

Για την επιτυχία της ανόδου είπε: «Η ομάδα νομίζω ότι της δίνει μία ευκαιρία ακόμα ο Θεούλης να μπορέσει να  συντηρηθεί. Αν η ομάδα δεν τα κατάφερνε φέτος έτσι όπως είναι τα οικονομικά νομίζω θα υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα.Αυτή είναι η μεγαλύτερη κουβέντα για αυτήν την ομάδα αυτήν την στιγμή».

Για την σύγκριση με την προηγούμενη άνοδο το 2007: «Τότε πληρώσαμε για να ανέβουμε και από ότι αποδείχτηκε πάρα πολύς κόσμος δεν ήξερε να διαχειριστεί αυτήν την επιτυχία. Εύχομαι τώρα να είμαστε πιο σοβαροί και να διαχειριστούμε καλύτερα αυτήν την επιτυχία».

Τέλος είπε χαριτολογώντας: «Να φωταγωγηθεί η πόλη γιατί έχω σκοπό να έρθω την Πέμπτη. Πρέπει να βρω κοστούμι για να παντρευτώ. Παρακαλώ πολύ να πείτε στον κ. Μαρινάκη να φωταγωγήσει την πόλη»

Γιάννης Κυριακόπουλος (γκαρντ ΑΓΟΡ): «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για όλη την πόλη, για όλους τους ανθρώπους που έχουνε δουλέψει, τους προπονητές, τον βοηθό προπονητή, τα παιδιά, για όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα και έχουν βοηθήσει όλη την χρονιά για να έρθει σε πέρας όλο αυτό το κατόρθωμα. Άλλωστε ο αρχικός σκοπός δεν ήταν να ανέβει κατηγορία. Ήταν  να κάνει μια καλή πορεία και στο τέλος να κάνουμε ταμείο.  Οπότε τα καταφέραμε παρότι χάσαμε σήμερα (σ.σ. Σάββατο), ανέλπιστα μπορώ να πω στο τέλος, αλλά όλα καλά».

Για τον αν πίστευε στην άνοδο είπε «Το είχα πει και στον κόουτς ότι ήθελα να ανέβω κατηγορία.Αυτό το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα.Θέλω να ευχαριστήσω και να αφιερώσω αυτό στην οικογένειά μου και ειδικά στον πατέρα μου, που πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά και στην  κοπέλα μου, της το είχα πει ότι θα γίνει, και στον κ. Μαμαλάκη, όπου του το ‘χα πει».

Για το αν είναι ο ΑΓΟΡ το πιο πετυχημένο βήμα στην καριέρα του τόνισε: «Σίγουρα έχω καταφέρει τα πάντα με την ομάδα αυτή. Στην Α1 δεν έχω αγωνιστεί με αυτή γιατί δεν με είχαν κρατήσει την άλλη φορά.  Εντάξει, όλα καλά αυτός ήταν ο στόχος και είμαι ευτυχής που τον πέτυχα. Είναι ώρα να ξεκουραστούμε και λίγο και να ετοιμάσουμε την φιέστα το Σάββατο (11/4). Να έρθει όλος ο κόσμος και να γεμίσει το «Μελίνα Μερκούρη» και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

                                                                                                                                    

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook