Με… το σύνολο της αστυνομικής δύναμης -από όλες τις υπηρεσίες της Αθήνας αλλά και της επαρχίας- να ξεπερνά τους 7.000 αστυνομικούς μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης και έχοντας τεθεί σε επιφυλακή όλες οι επιτελικές υπηρεσίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι πόρτες της Νομικής, της Πρυτανείας και της ΑΣΟΕΕ είναι κλειστές ενώ με αίτημα των πρυτανικών Αρχών, δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν τα ιδρύματα εξωτερικά. Ανοιχτό θα μείνει μόνο το ΕΜΠ, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις. ΕΚΠΑ και Οικονομικό αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να κλείσουν τα κεντρικά τους κτίρια και να αναβάλουν όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Τα αστυνομικά μέτρα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΓΑΔΑ, είναι ίσως τα πλέον έντονα των τελευταίων ετών, λόγω και των κινητοποιήσεων στον χώρο της Παιδείας.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, αφού θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Τροχαία Αττικής ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση γύρω από τους χώρους των εκδηλώσεων, δηλαδή από το Πολυτεχνείο έως και την αμερικανική πρεσβεία.

Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από σήμερα Σάββατο γύρω από το Πολυτεχνείο και μέχρι την πλατεία Κάνιγγος ενώ τη Δευτέρα θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από λεωφόρους και οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στους παράλληλους και κάθετους δρόμους.

Με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ. ΑΣ., ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή/και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες από τις 06:00 σήμερα έως 06:00 της 18/11/2014.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων οι οδηγοί παρακαλούνται από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Εκδηλώσεις

Έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και στην προβολή της ταινίας «Εδώ Πολυτεχνείο» στην αίθουσα «Γκίνη» στο Πολυτεχνείο στις 15-16 και 17 Νοέμβρη.

Κατάθεση Στεφανιού, στο Πολυτεχνείο, την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι. Πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία τη Δευτέρα, στις 3:30 το μεσημέρι.

Συγκέντρωση στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής τη Δευτέρα στις 4:00 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη στις 19.00 σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο το Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει: Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια νόμιμης έκδοσης του «Ριζοσπάστη».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook