Το «μαργαριτάρι» της λίμνης Κόμο ,η φημισμένη κωμόπολη Bellagio, που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει «ομορφότερη πόλη της  Ευρώπης». Η φήμη της είναι απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς συναρπάζει με την ανθοστόλιστη προκυμαία της, τα εντυπωσιακά πολύχρωμα αρχοντικά, τα στολισμένα μπαλκόνια, τις γραφικές καμάρες και τα πλακόστρωτα καλντερίμια της.

Βρίσκεται στο πιο νευραλγικό σημείο της λίμνης, εκεί όπου συναντιούνται οι τρεις βραχίονες. Το βορειότερο άκρο της ονομάζεται Punta Spartivento -σε ελεύθερη απόδοση, το σημείο που χωρίζεται ο άνεμος- και προσφέρει εκπληκτική θέα της λίμνης, όπου μπορείτε να χαζέψετε με τις ώρες βαρκούλες, ferry boats, πολυτελή ταχύπλοα Riva και μικρά κότερα να την διασχίζουν, με φόντο τις ελβετικές Άλπεις.

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε δύο από τις πιο εντυπωσιακές επαύλεις της περιοχής, τη Villa Serbelloni και τη Villa Melzi. Χαθείτε με τις ώρες και χαλαρώστε άφοβα στους υπέροχους κήπους τους. Απολαύστε μυρωδιές και χρώματα και ύστερα κατευθυνθείτε προς κάποια από τις πολλές τρατορίες της πόλης για ένα υπέροχο γεύμα α λα ιταλικά. Σας προειδοποιώ: δεν θα καταφέρετε να συνεννοηθείτε εύκολα.travelstyle.gr