Στους δήμους θα γίνει η πλειοψηφία των προσλήψεων σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, απο τις 50.000 προσλήψεις, οι 32.000 θα γίνουν στους Δήμους και οι 2.000 στις Περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιπες 16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και τoν ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στους Δήμους της Κρήτης θα γίνουν 1.759 προσλήψεις. Σύμφωνα με την πρώτη ματιά στην κατανομή που θα δείτε, φαίνεται πως οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν σε ένα ποσοστό 0,30% έως 0,40% σε σχέση με τον πληθυσμό του κάθε Δήμου, με κάποιες εξαιρέσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι στον Δήμο Ηρακλείου οι θέσεις αφορούν στο 0,18% του πληθυσμού, στον Δήμο Χανίων στο 0,26% του πληθυσμού, στον Δήμο Ρεθύμνης στο 0,32% και στον Δήμο Αγ.Νικολάου στο 0,40%.
Επίσης \”προβληματικοί\” Δήμοι, όπως ορεινοί ή η ακριτική Γαύδος εμφανίζουν καλύτερα ποσοστά, προφανώς γιατί χρειάζονται μεγαλύτερη ενίσχυση.
Απο την άλλη θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο πως η πλειοψηφία των αντίστοιχων προσλήψεων στην Περιφέρεια Κρήτης, θα αφορά πρωτίστως στο Ηράκλειο, όπου είναι και η έδρα της, αλλά και στις άλλες πρωτεύουσες των Νομών όπου εδρεύουν οι Αντιπεριφέρειες.

Από τις 34.000 θέσεις της Αυτοδιοίκησης, ποσοστό 70% θα καλυφθεί από απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης ενώ κατα 30% οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Η θέσεις για τις προσλήψεις που αφορούν τους δήμους θα έχουν μια διαφοροποίηση. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων θα έχουν άνεργοι από 18 έως 65 ετών για την κατηγορία ΥΕ Γενικών Καθηκόντων ενώ σύμφωνα με απόφαση τελευταίας στιγμής επιπλέον μοριοδότηση θα δίνεται στους ανέργους 30-44 ετών και στους μακροχρόνια ανέργους.
Η αμοιβή ορίζεται στα 19,6 ευρώ ημερησίως, δηλαδη 490 ευρώ το μήνα για εκείνους που είναι πάνω από 29 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως δηλαδη 427ευρω το μήνα για αυτούς που είναι κάτω των 29 ετών.
Δείτε την αναλυτική κατανομή των θέσεων ανα Δήμο. 
\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook