Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο αριθμός αυτός ενδέχεται, μάλιστα, να αυξηθεί καθώς ένας άνθρωπος αγνοείται στην περιοχή Σέρα Ρικό.

Ο δήμαρχος της Γένοβας, Μάρκο Ντόρια, κάλεσε τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους και να ανέβουν στους υψηλότερους ορόφους των πολυκατοικιών στις περιοχές οι οποίες έχουν πλημμυρίσει.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις από την Γένοβα προς Τορίνο και το Μιλάνο.

 

Στην Λιγουρία οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν ένα ηλικιωμένο, ο οποίος κινδύνεψε να πνιγεί μέσα στο σπίτι του που είχε πλημμυρίσει.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που μεγάλο μέρος της πόλης της Γένοβας πλημμυρίζει ενώ σε κεντρικές περιοχές του Μιλάνου -μετά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της περασμένης Τετάρτης – υπερχείλισαν και πάλι οι παραπόταμοι Σέβεζο και Λάμπρο.

Εξαιτίας της υψηλής στάθμης των υδάτων εκκενώθηκε η κοινότητα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά Exodus, την οποία ίδρυσε ο καθολικός ιερέας Ντον Μάτσι..

Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας η στάθμη του ποταμού Πάδου (του μεγαλύτερου της Ιταλίας) πρόκειται να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα. Η επιφυλακή έχει αγγίξει τον βαθμό τρία, τον υψηλότερο της σχετικής κλίμακας.

Μετά τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας υπάρχει έντονη ανησυχία και στην πόλη Καράρα της Τοσκάνης, στην κεντρική Ιταλία, όπου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα έργα για την ενίσχυση των φραγμάτων του χειμάρρου Καριόνε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook