Ένα σημαντικό στοιχείο φαίνεται πως θα βοηθήσει περαιτέρω την έρευνα των αντρών της Αστυνομίας, ώστε να φτάσουν στα ίχνη των δραστών που απήγαγαν την 27χρονη ανηψιά του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, ζητώντας για λύτρα ένα εκατομμύριο ευρώ.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως εντόπισαν DNA δράστη ή δραστών, κι αυτό επί της ουσίας είναι το πρώτο απτό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους. Πάντως, το DNA που βρέθηκε δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.
Το γενετικό υλικό βρέθηκε σε δύο σημεία: Αρχικά στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησαν οι δράστες για τον πατέρα της κοπέλας στο παρμπρίζ ενός φορτηγού στη Νέα Ιωνία. Στο εν λόγω σημείωμα, το οποίο την είχαν υποχρεώσει να γράψει, η κοπέλα ζητούσε από τους συγγενείς της να δώσουν τα χρήματα ώστε να την απελευθερώσουν οι απαγωγείς της.
Το δεύτερο σημείο είναι στα ρούχα της κοπέλας. Λίγο πριν την απελευθερώσουν, της έδωσαν να φορέσει ένα ζευγάρι φόρμες και ταυτόχρονα της έδωσαν μαζί της και τα παλιά της ρούχα. Όταν η κοπέλα φόρεσε τις φόρμες, της έκλεισαν τα μάτια, της φόρεσαν κι ένα κράνος και την έβαλαν να ανέβει πάνω σε μία μοτοσυκλέτα. Προφανώς από την κοντινή επαφή που ήρθε με τον οδηγό, έμεινε πάνω στα ρούχα της κοπέλας DNA του δράστη. 
Παρά την θετική αυτή εξέλιξη οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών περιμένουν και την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων για να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα τις έρευνες που θα οδηγήσουν στους ανθρώπους που έστησαν την απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καυμενάκη. 
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της ιστορίας και εξετάζουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνουν. Έτσι, έχουν καταλήξει στον αριθμό των ατόμων που έχουν πάρει μέρος στην αρπαγή της φοιτήτριας, έχουν σχηματίσει σε μεγάλο ποσοστό το προφίλ τους και αυτό που μένει είναι να “κουμπώσουν” τα δεδομένα που έχουν με τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων – που ήδη \”έδειξαν\” το DNA τουλάχιστον ενός εκ των δραστών – και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από τις επικοινωνίες των μελών της οικογένειας με τους δράστες. “Από την ανάλυση των οκτώ κλήσεων που έγιναν σε συνδυασμό με τις κινήσεις των συγκεκριμένων τηλεφώνων, προσπαθούμε να φθάσουμε στο δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες και πιθανόν στη μονοκατοικία που έκρυβαν για εννέα ημέρες τη φοιτήτρια” λέει στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει “Αυτά βέβαια με τη βοήθεια των περιγραφών που έδωσε το θύμα. Όλα δείχνουν πως ναι μεν έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες οι οποίοι ωστόσο φαίνεται πως έστησαν πολύ καλά τη δουλειά”. 
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στην απαγωγή εκτιμούν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ ότι πήραν μέρος τέσσερα άτομα. Στο κόλπο φέρεται να συμμετέχει και ο άνθρωπος που γνώριζε τη συγγενική σχέση της κοπέλας με τον κ. Γιάννη Καυμενάκη και δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο το πρόσωπο αυτό να είχε πλησιάσει και τη φοιτήτρια. Από το εργασιακό της περιβάλλον, στο νυχτερινό κέντρο της Δάφνης, δεν προέκυψαν πολλά στοιχεία και πληροφορίες αφού η κοπέλα εργαζόταν μόλις μια εβδομάδα και δεν είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιον από τους συναδέλφους της ή τους ιδιοκτήτες. Όσοι τη γνωρίζουν λένε πως είναι ένα ιδιαίτερα συγκρατημένο άτομο, που διατηρεί χαμηλούς τόνους και δεν ανοίγεται εύκολα. 
Από τις δεκάδες καταθέσεις που πήραν από άτομα του συγγενικού, φιλικού και εργασιακού της κύκλου δεν προέκυψαν ιδιαίτερα αξιοποιήσιμα στοιχεία αφού κανείς δεν είναι σε θέση να πει ποιος είναι αυτός που γνώριζε και ήθελε να εκμεταλλευτεί τη συγγενική σχέση της κοπέλας με τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης για να βγάλει λεφτά. 
Ούτε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου που η κοπέλα απήχθη από την Άνω Κυψέλη, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της, οι μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια δίνουν κάτι παραπάνω από τα όσα ήδη γνωρίζουν οι αστυνομικοί για το σκηνικό. Επίσης, το γεγονός ότι το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε από την περιοχή της Λούτσας δεν λέει πολλά στους αστυνομικούς αφού οι δράστες μπορεί επίτηδες να τηλεφώνησαν στους γονείς της κοπέλας από αυτό το σημείο για να θολώσουν τα νερά γνωρίζοντας ότι οι κλήσεις καταγράφονται και το στίγμα των τηλεφώνων εντοπίζεται άμεσα. 
Με δεδομένο ότι η Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με πολλές περιπτώσεις απαγωγής και έχει καταφέρει να τις εξιχνιάσει σχεδόν όλες, με εξαίρεση μέχρι στιγμής, την απόπειρας αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου, τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στη Βούλα, οι αστυνομικοί της υπηρεσίας και οι αναλυτές χρησιμοποιούν μια ειδική μεθοδολογία προκειμένου να μπουν στο μυαλό των απαγωγέων, να ακολουθήσουν τα βήματα τους και να φθάσουν στα ίχνη τους. Οποιοδήποτε στοιχείο συγκεντρώνεται μπαίνει στο μικροσκόπιο ενώ στην περίπτωση της 27χρονης οι αναλυτές δεν αρκούνται στην επεξεργασία μαρτυριών και δεδομένων από το παρόν και το πρόσφατο παρελθόν αλλά προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες και στοιχεία από κάποια καφέ και καταστήματα που εργαζόταν η κοπέλα πριν ξεκινήσει να εργάζεται κάποιες ημέρες της εβδομάδας στο νυχτερινό κέντρο της Δάφνης ακόμη και το νοσοκομείο από όπου είχε περάσει για ένα μικρό διάστημα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook