Βίντεο στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται το αποκεφαλισμένο πτώμα του πέμπτου ομήρου των τζιχαντιστών δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.
Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης πρόκειται για τον αμερικανό Πίτερ Κέσινγκ ο οποίος είχε πρωτοεμφανιστεί στο τέλος του βίντεο του αποκεφαλισμού του βρετανού Άλαν Χένινγκ στις 3 Οκτωβρίου. «Αυτός είναι ο Πίτερ Κέσινγκ, ένας αμερικανός πολίτης της χώρας σου, ο Πίτερ που πολέμησε κατά των Μουσουλμάνων στο Ιράκ υπηρετούσε ως στρατιώτης στον αμερικανικό στρατό αλλά τώρα δεν έχει πολλά να πει» ακούγεται να λέει ο μασκοφόρος άνδρας δίπλα στο πτώμα του 26χρονου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ίδιο βίντεο τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν και αρκετούς Σύριους αξιωματικούς. Σύμφωνα με το Aljazeera στο βίντεο εκτελούνται τουλάχιστον 12 Σύριοι πιλότοι και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
«Στον Ομπάμα το σκυλί της Ρώμης, σήμερα σφάζουμε στρατιώτες του Μπασά και αύριο θα σφάξουμε τους δικούς σου στρατιώτες και με την άδεια του Θεού θα τσακίσουμε την τελευταία σταυροφορία» ακούγεται να λέει ένας μασκοφόρος άνδρας πριν αποκεφαλίσει έναν από τους Σύριους.
Ο 26χρονος Κέσινγκ είχε απαχθεί στη Συρία τον Οκτώβριο του 2013 την ώρα που ταξίδευε προς την πόλη Ντέιρ Εζούρ ως μέλος της οργάνωσης SERA. Σύμφωνα με τους γονείς του κατά την κράτησή του είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε αλλάξει το όνομά του σε Αμπντούλ Ραχμάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook