Σε ανακοίνωσή της για την επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η \”Ανταρσία στα Χανιά\” αναφέρει τα εξής:
\”Τιμούμε για 41η φορά την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα σε συνθήκες που κάνουν τα μηνύματά της πιο επίκαιρα από κάθε άλλη φορά. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταρρέει, οι προσδοκίες του κόσμου κοιτάνε προς τα αριστερά και ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε την παράδοση του Νοέμβρη για να κάνουμε την ανατροπή των Μνημονίων ριζική και αντικαπιταλιστική. 
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται να συνδέσουμε τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» με τους καθημερινούς αγώνες, από τις απεργίες, από τις μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις μέχρι την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή και κάθε κοινωνμική αντίσταση, δίνοντας έμπνευση και προοπτική για το μέλλον. Η μόνη εφικτή λύση είναι η ρήξη με τις καταστροφικές πολιτικές του καπιταλισμού, η ανατροπή της εκμετάλλευσης και να θυμίσουμε ότι η δύναμη βρίσκεται στους αγώνες και στον συντονισμό των εργαζομένων από τα κάτω και όχι από τους Σαμαράδες και τους Φορτσάκηδες.
Απέναντι σε αυτή την αθλιότητα, υπάρχει αντίπαλο δέος: είναι η εργατική τάξη και οι αγώνες της, το κίνημα που έριξε τις κυβερνήσεις του Καραμανλή, του Παπανδρέου και του Παπαδήμου. Το κίνημα που έδωσε τις μεγάλες και αποφασιστικές μάχες στις πανεργατικές απεργίες, στις πλατείες, στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, στην ΕΡΤ, στις καθαρίστριες, σε κάθε νοσοκομείο και σχολείο. Η νεολαία που ξεσηκώνεται στις σχολές και στα σχολεία, οι εργαζόμενοι που επέβαλαν στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κηρύξουν πανεςργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη, όλοι και όλες που αντιστεκόμαστε στα ξεπουλήματα του ΤΑΙΠΕΔ, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στη ΔΕΗ και στο νερό, είμαστε η δύναμ,η που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους.
Αυτός είναι ο δρόμος για να συνεχίσουμε. Καμία εκλογική αναμονή, καμία ανάθεση. Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο, συντονιζόμαστε και κλιμακώνουμε τους αγώνες. Να απαιτήσουμε την κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση για τους τραπεζίτες που τις χρεοκόπησαν και διεκδικούμε να μπουν κάτω από πραγματικό δημόσιο έλεγχο, δηλαδή εργατικό έλεγχο. Να έρθουμε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, την τρόικα, την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλάιου και τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Χωρίς καμία υποχώρηση όπως έγινε και στο Πολυτεχνείο με την ανατροπή της Χούντας, έτσι και τώρα να ανοίξουμε το δρόμο για τη σημερινή μεγάλη ανατροπή. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11/2014 ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook